Enkelt och bekvämt

Vardag i Sigtuna

Hur det är att bo och leva i Sigtuna? Här har vi samlat några av de grundläggande förutsättningarna som de flesta familjer stöter på varje dag.

Vad finns i Sigtuna

För er som funderar på att flytta till Sigtuna och vill läsa mer om vad staden har att erbjuda, har vi här samlat lite länkar och skrivit ihop tips till ett urval av stadens nödvändigheter.

Stort utbud av välrenommerade skolor.

Enkelt och bekvämt.

Sveriges äldsta shoppingstråk.

Kommunikationer.

Internationell pedagogik

Skolor

Sigtuna har under många år lockat familjer att flytta hit med bra skolor och trygga miljöer. Förutom de kommunala alternativen finns ett antal privata, både förskolor, grundskolor och gymnasium. För de elever som vill läsa en mer internationellt anpassad skolgång erbjuder Sigtuna Skolan Humanistiska Läroverket (Bild bredvid) bland annat IB-program.

Nyöppnade Engelska skolan är ett populärt alternativ för familjerna i Sigtuna.

Här kan du läsa mer om skolor som Sigtuna har att erbjuda. Sigtuna kommun

Stort sortiment

Matvarubutiker

Förutom de klassiska matvarukedjorna med ICA, COOP och willy:s m.m. har Lidl öppnat en ny flaggskeppsbutik i Sigtuna Stadsängar. I anslutning till den finner du även en delikatessbutik med chark, ost och annat gott, Olssons kött och delikatesser. För den som vill få maten levererad så kör flera leverantörer ut matkassar i Sigtuna, t.ex. Mathem.se

Sveriges äldsta shoppingstråk

Stora gatan

På Stora gatan finner du det mesta som behövs i vardagen. Här finns läkarhus och apotek, banker, bokhandel, blomsteraffär, optiker, biograf och systembolag, sportaffär, skobutik och klädbutiker. Gatan erbjuder, snygga märkeskläder på Cri Cri, 25 Kvadrat och Ombonat, som dessutom är en inredningsbutik. För den som är mån om sitt välbefinnande finns frisörer, fotvård, massage och nagelvård m.m. Tio restauranger och caféer med olika inriktning ryms på vår anrika gata. Turisterna kommer långväga för att fika på Tant Brun i 1600-talsmiljö. Den kräsne hemmakocken finner härliga ingredienser i Mamsellens Skafferi och barnen får sitt lystmäte i intilliggande karamellbod. Vi månar om och är stolta över vår gata!

 

 

Bra kommunikationer

Nära till Arlanda och Sthlm

Många av Sigtunas invånare arbetar i Stockholm eller flyger mycket i tjänsten. Fördelarna som kommer av att bo nära Sveriges största flygplats är många.

Enkla kommunikationer med bil eller buss. Direktlinje från Sigtuna busstation. Eller anslutningsbussar från Märsta station. Pendeltåg till Stockholm med både SJ och SL och pendlarparkering i anslutning till stationen så du kan ta bilen dit.

 

 

 

Vad finns i Sigtuna

Att göra i Sigtuna

icon-11

Sevärdheter

Något för alla.

icon-12

Badplatser och båtklubb

Vid Mälarens vatten.

icon-13

Sport och träning

Stort utbud för alla åldrar.

icon-15

Mat och dryck

Prisbelönta krogar.

Se vad som finns ute nu

Till Salu i Sigtuna

Vår affärsidé går ut på att presentera genomarbetade helhetslösningar, alla skräddarsydda för just din unika bostadsförsäljning. Vi vill ge dig en fastighetsmäklare som inte bara säger att hen gör mer utan också levererar en förstklassig tjänst. Från start till mål, från värdering till tillträde. Välkomna till Öfverholms!