Sigtuna att göra

Att göra i Sigtuna

Vad kan man göra i Sigtuna?

Vad finns i Sigtuna

Sigtuna erbjuder sina invånare och gäster ett stort utbud av nöjen och aktiviteter. Här listar vi några exempel men långt ifrån allt.

Prisbelönta krogar. 

Något för alla. 

Vid Mälarens vatten.

Stort utbud för alla åldrar.

Mat och dryck

Trots att Sigtuna är en relativt liten stad så är vi som bor här bortskämda med trevliga alternativ när man känner för att äta ute. Flera av stadens krogar är prisbelönta och omnämnda i matguider. Flera serverar både lunch och middag i mycket trevliga miljöer. Bilden bredvid härrör från Sigtuna Stadshotell som alltid serverar förstklassig mat i en vacker miljö.

Här är några av våra favoriter: 1909 Sigtuna Stadshotell, 32 Rum och Kök, Båthuset, Farbror Blå, Hotell Kristina, Restaurang Skog, Stora Brännbo

Caféer

Som turistmål finns det även en uppsjö med caféer. Förutom det kultförklarade Tant Brun, rekommenderar vi även att ni besöker, Wenngarn bageri, Valvet, RC, Strandvillan

Sevärdheter

Sveriges äldsta stad. Museum, ruiner, Munkholmens naturreservat. Mycket natur runt omkring med vandringsleder däribland Ingegärdsleden. Varför inte besöka Steningeslott med tillhörande Stenladan? Behöver du inspiration kan du alltid besöka Destination Sigtuna. Där finns tips och information om det mesta som Sigtuna kan erbjuda.

 

Badplatser och båtliv

Sigtuna är staden vid vattnet och naturligtvis innebär detta att det finns en båtklubb. Sigtuna BK har båtplatser i småbåtshamnen i Sigtuna. Ett välbesökt turistmål för många. Om sommaren kan man titta på båtarna medan man njuter av en glass från säsongsöppna hamnkrogen Våfflan.

Kommunalt skötta badplatser om sommaren i Sigtuna är Munkholmsbadet (bilden bredvid) och Sjudargårdsbadet. Det finns även flera bryggor längs med strandpromenaden med badstege eller strand där man kan ta sig ett dopp varma sommardagar.

Sport och träning

För de sportintresserade finns ett rikt föreningsliv och fina faciliteter som till exempel Prästängshallen med tillhörande fotbolls- och tennisplaner (fyra inomhus- och tre utomhusbanor) och utegym. På Harberget ligger Sigtunas nyrenoverade simhall med bassänger för olika aktiviteter som bad, motionssim, vattenträning, simskola och lek.

Att Sigtuna är en idrottande stad råder det inga tvivel om. Prisbelönt gym med ett träningsutbud som passar alla nivåer och åldrar. Sigtunas pensionärer är tack vare WE mycket aktiva och WE är en naturlig samlingspunkt. Den golfintresserade har flera golfbanor att välja mellan.

Här finns det mesta för den sportintresserade. Omkring Sigtuna ligger även ett antal ridskolor för den hästintresserade, bl.a. Rävsta och Hälgestabodarna för att nämna två.

Det finns ett stort utbud av föreningar: Sigtuna IF, Sigtuna GK, Sigtuna TK, Prästängshallen, Sigtuna simhall, WE och Sats.

Vintertid finns möjlighet att åka längdskidor i elljusspåret i Hällsbo, på golfbanan och på Sigtunafjärden, där även banor plogas för skridskoåkning Invid Prästängshallen finns skidbacke med lift för barnen.

Vid Garnsviken ligger vattenskidklubb och Kanotklubben Mälarpiraterna, Invid Aludden finns seglarskola för barnen.

Kommunen har ett rikt föreningsliv. Jag vågar påstå att det finns något för alla.

Allt som behövs

Vardag i Sigtuna

icon-7

Skolor

Stort utbud av välrenommerade skolor.

icon-8

Matvarubutiker

Enkelt och bekvämt. 

icon-9

Stora gatan

Sveriges äldsta shoppingstråk. 

icon-10

Nära till Arlanda och Stockholm

Kommunikationer. 

Se vad som finns ute nu

Till salu i Sigtuna

Vår affärsidé går ut på att presentera genomarbetade helhetslösningar, alla skräddarsydda för just din unika bostadsförsäljning. Vi vill ge dig en fastighetsmäklare som inte bara säger att hen gör mer utan också levererar en förstklassig tjänst. Från start till mål, från värdering till tillträde. Välkomna till Öfverholms!