Häggebyholmsvägen 5   |   Häggeby

Imponerande enplansvilla på landet med strålande sjöutsikt

Adress
Häggebyholmsvägen 5
Område
Häggeby, Häggeby
Pris
4 995 000 kr
Boarea
136 m²
Rum
4 rok
Tomt
1173 m²

Visningar


11:30 - 12:15

Ring gärna och berätta att ni kommer.

Interiör

Denna vackra enplansvilla är idylliskt belägen i det mysiga området Häggeby vid foten av Skoklosterhalvön. Det är det optimala valet för den som söker lantlig boendemiljö med närhet till Enköping, Uppsala och Stockholm. Huset är en pärla från Anebyhus, uppfört år 2004. Framsidan pryds av en nybyggd stor altan med glasräcke och en fantastisk sjöutsikt. Dessutom finns flera härliga uteplatser runt huset som alltid erbjuder sol eller skugga, beroende på stundens önskemål.

Interiört består huset av tre sovrum, två badrum, ett kök och vardagsrum. Från vardagsrummet tar du dig ut till baksidans altan och den vackra trädgårdstomten. Tomten är välskött och vackert planerad med ett gästhus samt ett skyddat odlingsland för blommor eller örter. När kvällen närmar sig kan du tända husets fasadbelysning för att välkomna gästerna.

Tidigare låg huvudentrén mitt på långsidan av huset, men den har senare flyttats till kortsidan. Istället har ett imponerande glasparti installerats för att släppa in den underbara utsikten i vardagsrummet. De flesta fönster är utrustade med mekaniska markiser i gult och grått. Vardagsrummet har ett ryggåstak med vitlaserade spårpaneler, vitmålade väggar och vacker ekparkett. En modern braskamin från Contura pryder rummet och syns även från matplatsen.

Köket och matplatsen erbjuder en härlig utsikt över vattnet och åkrarna. Vita skåpsluckor och fina vitvaror samsas elegant med oljad ekbänkskiva och ljusgrå mosaik som stänkskydd. Arbetsflödet underlättas av ugn och mikrovågsugn i bekväm arbetshöjd. Diskmaskin och mikrovågsugn byttes ut 2017 till nya. Här finns gott om plats för ett stort matbord där måltider kan avnjutas.

Huset rymmer två rymliga badrum. Det ena, beläget i närheten av sovrummen, är utrustat med handfat, kommod, spegel, vägghängt högskåp och WC. Ett smalt helfönster öppnar upp till en förtrollande vy över åkrar och sjö. Där finns också ett mindre vädringsfönster samt ett bubbelbadkar för två personer. Det andra badrummet, vid entréhallen, är något mindre, men erbjuder samma utrustning och atmosfär, dock utan vägghängt skåp.

Sovavdelningen består av tre generösa sovrum, varav två har fönster mot baksidan och ett mot framsidan. En större klädkammare mellan två av sovrummen tillför extra bekvämlighet.

För att säkerställa en trivsam inomhusklimat har huset vattenburen golvvärme, vilken värms upp av en frånluftsvärmepump. Detta energisnåla uppvärmningssystem kompletteras av den mysiga braskaminen, vilket resulterar i mycket fördelaktiga uppvärmningskostnader.

Mycket nära till busshållplats för enkla kommunikationer.

Antal rum
4 Rum

Byggnad

1-plansvilla, 2004

Fasad
Trä
Stomme
Trä
Fönster
3-glas
Bjälklag
Trä
Tak
Betongpannor
Grundläggning
Betongplatta
Uppvärming
Frånluftsvärmepump med vattenburen golvvärme
Ventilation
Mekanisk (endast frånluft)

Carport med plats för en bil. Förråd i anslutning till carporten.

Renoveringar

2023 Altan framsidan
2022 Badtunna
2021 Varmbonat gästhus om ca 15 m².
2019 Badkar installerat
2019 Ommålad fasad
2019 Ommålat inomhus

Energideklaration

Deklarationsdatum
Förbrukning
79 kWh/m² och år
Klass
D

Tomt

Tomt
1173 m²
Typ
Trädgårdstomt

Taxering

Fastighetsbeteckning
Värsta 3:4

Vatten och avlopp

Enskilt vatten året om. Enskilt avlopp. Godkänt av kommunen se PDF under dokument.

Vattenanalys beställd av säljaren.

Inskrivningar

Gemensamhetsanläggning: Håbo Värsta GA:1 Gäller utfartsvägen.

Förmån: Avtalsservitut: Avloppsanläggning, 03-IM1-89/23857.1

Ekonomi

Personer i hushållet
2
El
41 478 kr
Vatten
1 000 kr
Skorsten
300 kr
Renhållning
2 400 kr
Försäkring
5 000 kr
Totalt
50 178 kr/år

Övrig info

Uppvärmningen ingår i elkostnaden. Eget vatten. Under VA står slamtömningskostnaden.

ELkostnad (15 837 kr för total nätavgift)

Omgivning

Häggeby utgör ungefär halva Skoklosterhalvön till storlek.

Buss 311 tar dig från Häggeby till Bålsta på 35 min. Från Bålsta går sedan pendeltåg och fjärrtåg. Mer info finns att läsa på UL.seDet finns även en ångbåtsbrygga på halvöns östra sida vid det vackra Skokloster slott.

Under färden från Stockholm mot Skokloster stannar båten även vid Görvälns slott, Bolinders strand, Rosersberg och Sigtuna. Läs mer om ångbåtsresan Stockholm–Skokloster.

Strömma.se

Angående skolskjuts. Huvudregeln är att kommunen beviljar skolskjuts för elever som går i förskoleklass, grundskolan, grundsärskolan eller gymnasiesärskolan och som är folkbokförda i Håbo kommun. Eleven ska också ha ett behov av skolskjuts på grund av avstånd, trafiksäkerhet, funktionsnedsättning eller annat särskilt skäl.

Skokloster Camping erbjuder en mängd aktiviteter och service. Från restaurang Sjöö-utsikten kan du uppleva den vackra solnedgången över Mälaren och Sjöö Slott.

Här kan du även spela minigolf och boule. Läs mer på skocamp.seFör närmsta mataffär finner du Skokloster Lanthandel. Utöver livsmedel och andra basvaror har de produkter från Apoteket. De kan hjälpa dig med beställningar från Systembolaget och du kan skicka och ta emot paket med DHL eller posta dina brev.

Skokloster slott är en given destination i närområdet. Här anordnas allehanda aktiviteter för besökarna (se kalendarium). Här finns även restaurang och naturligtvis den vackra slottsparken med sina grönområden. Läs mer på Skokloster slotts hemsida

Intresseformulär

Om du är intresserad av denna annons, fyll i formuläret nedan så återkommer vi till dig.

Karta

Bilder

Fastighetskarta

Vår affärsidé går ut på att presentera genomarbetade helhetslösningar, alla skräddarsydda för just din unika bostadsförsäljning. Vi vill ge dig en fastighetsmäklare som inte bara säger att hen gör mer utan också levererar en förstklassig tjänst. Från start till mål, från värdering till tillträde. Välkomna till Öfverholms!