Gamla landsvägen 27   |   Sigtuna

Rymlig villa med uthyrningsbar lägenhet!

Mycket rymlig souterrainvilla i populära Södertil med möjlighet att bo billigt. Nedre planet har en lägenhet på två rum, kök, badrum och hall med egen ingång. Övre planet består av vardagsrum, kök, fyra sovrum, hall och badrum med bastu. Nästan alla fönster är utbytta till 3-glas och maskinparken är uppgraderad. Balkong på framsidan med morgonsol och baksidan har en stor terrass under tak med öppen spis. Högst upp på slänten finns ett trädäck med utespa och loungedel. Här kan man njuta av den härliga kvällssolen. Det finns fungerande eldstäder i både gillestuga och vardagsrum. Garage, verkstad och gott om förrådsutrymmen. Inredningsbar vind.
Adress
Gamla landsvägen 27
Område
Sigtuna, Södertil
Pris
7 300 000 kr
Boarea | Biarea
180 m² | 65 m²
Rum
8 rok
Tomt
1155 m²

Budgivning

Budgivning pågår
7 000 000 kr

Interiör

Entréhallen har ett svart golv av natursten, vitmålade väggar samt klädhängare. Design radiator på väggen.

Till vänster ligger en separat uthyrningsbar lägenhet på ca 40 m² med egen ingång. Lägenheten består av två rum, kök, hall och ett nyrenoverat badrum. Hallen och de två rummen har ekparkett och vitmålade väggar.

Badrummet har gråmönstrade klinkerplattor med golvvärme och stort vitt kakel på väggarna. Här finns badkar med dusch, wc och handfat. Infällda spotlights i taket.

Även köket har ekparkett. Det är utrustat med diskbänk, spis med tre plattor, fläkt och en liten kyl.

På entréplanet finns vidare tvättstuga, klädkammare, gästtoalett, förråd, mörkrum, TV-rum, hobbyrum och inbyggt garage. TV-rummet har svartmålat golv, vitmålad träpanel på väggarna och en murad öppen spis.

Det övre planet renoverades 2007-2011 och består av kök och vardagsrum, fyra sovrum och badrum med bastu. Alla rum har ekparkett. Vardagsrummet och hallen har oljad ek och samtliga sovrum har lackad ek. Köket har svart klinkergolv med golvvärme.

Ett av sovrummen har tillkommit i efterhand genom att man tagit en del av vardagsrummet. Enkelt att återställa om man inte behöver så många sovrum. Både vardagsrummet och sovrummet har fönster och dörr ut till balkongen. Vardagsrummet har höga fönster och vikbart glasparti ut till altanen på baksidan. Rummet har fönster i tre väderstreck och formligen flödar i ljus. I hörnet tronar en vitslammad öppen spis, som förhöjer stämningen, speciellt under den mörka delen av året.I den kan man elda både inifrån och från altanen.

Köket totalrenoverades 2001, men maskinparken är uppdaterad - kyl och frys (Samsung) från 2018, diskmaskin och häll från 2019 och micron byttes ut 2021. Samma år byttes golvet ut till ett svart stengolv med golvvärme. Köksluckorna och skåpsinredningen är i björk från Marbodal. Bänkskivorna är i massiv oljad ek. Matbordet utgör en förlängning av bänkskivan med rund rostfri pelare som stöd. Vitmålade väggar och tak med infällda spotlights. Ovanför diskbänken finns stora fönster med utblick mot trädgården. Härifrån har man uppsikt över barnen, när de leker i trädgården.

Badrummet genomgick en total ombyggnad 2001. Golvet består av grå och grön sjösten. Väggarna har grått kakel med en bård som tar upp mönstret från golvet. Utmed hela långväggen finns en massiv oljad ekskiva med två infällda poslinshandfat. Pilasterhyllor i ek flankerar spegeln, som i princip täcker hela väggen. En glasbetongvägg skiljer duschen från resten av rummet. Via en glasdörr når man en rymlig bastu.

I ena änden av övre planet finns tre sovrum med inbyggda garderober i alla rum. Master bedroom har en hel garderobsvägg. Alla tre rummen har ekparkettgolv.

I hallen utanför finns både linneskåp och städskåp. En trappa leder upp till en inredningsbar vind, som idag endast nyttjas till förvaring.

I villan finns ett varmgarage och det finns uppställningsplats på den asfalterade garageuppfarten för 3-4 bilar. Här finns en laddstolpe för elbil.

RENOVERINGAR

2001 Renovering av kök.

2001 Renovering av WC/dusch uppe.

2005 Installation av 2st luft/luft-värmepumpar.

06-13 Installation av oljefyllda el-radiatorer.

2009 Ny takpapp ovan garage.

2011 Byte till nya 3 glas isoler fönster.

2015 Ny vägg i uthyrningsdel ca 2015.

2015 Ny tvättmaskin.

2017 Uppfördes bastu.

2017 Renovering sovrum uppe.

2018 Ny kyl och frys.

2019 Ny diskmaskin och induktionshäll.

2020 Ny varmvattenberedare och torktumlare.

2020 Montering av vikbart dörrparti mot altan.

2021 Nytt värmegolv i kök.

2021 Ny micro.

På bekvämt gångavstånd finns såväl förskola som skola, Sankta Gertrud (F-6). SL-bussen stannar 25 m bort och här finns också en omtyckt pizzeria. Man tar sig lätt ner till Munkholmsbadet med brygga och sandstrand. Nedanför Gamla Landsvägen börjar gång- och cykelvägen, som följer Mälaren in till stadskärnan, en cykeltur på tio minuter.

Antal rum
8 Rum

Byggnad

1-plansvilla med souterrainvåning, 1967

Fasad
Tegel
Stomme
Lättbetong och trä
Fönster
2-glas och 3-glas ISO
Bjälklag
Betong
Grundmur
Lättbetong
Tak
Betongpannor ovan råspont och takpapp
Grundläggning
Betongplatta
Uppvärming
Luftvärmepumpar, eldstäder och dirv el
Ventilation
Självdrag

Energideklaration

Deklarationsdatum
Förbrukning
157 kWh/m² och år
Klass
E

Tomt

Tomt
1155 m²
Uteplats
Med utgång från vardagsrummet har man en trälagd uteplats under tak med en murad vitslammad öppen spis i ena innerhörnet. Här kan man sitta och grilla långt in på hösten. Högst upp på slänten på baksidan finns ytterligare en uteplats, där man har kvällssol ända till kl nio på kvällen. Här finns ett spabad och plats för en stor loungemöbel. En trätrappa med infälld belysning leder upp till familjens Shangri-La.

Taxering

Typkod
220, Småhusenhet, bebyggd
Fastighetsbeteckning
Södertil 7:13
Taxeringsår
2018
Taxeringsvärde byggnad
2 833 000 kr
Taxeringsvärde mark
1 585 000 kr
Taxeringsvärde
4 418 000 kr

Vatten och avlopp

Kommunalt vatten året om. Kommunalt avlopp

Inskrivningar

Stadsplan Tomtindelning Ändring Av Dp

Ekonomi

Personer i hushållet
5
El
62 000 kr
Vatten
6 500 kr
Skorsten
1 000 kr
Renhållning
2 500 kr
Försäkring
10 723 kr
Totalt
82 723 kr/år

Övrig info

I elkostnaden ingår uppvärmning, hushållsel, laddning av elbil samt uppvärmning av utomhusspa.

Pantbrev/inteckningar
3 375 000 kr

Omgivning

Södertil är ett villområde som byggdes på 60- och 70-talet. Majoriteten av fastigheterna har stora tomter med uppvuxen vegetation. Området har genomgått ett generationsskifte och bebos nu jämt fördelat av äldre och barnfamiljer. Nära till strövområden i Tilskogen med bär och svampplockning. I Södertil finns skola och förskolor.

På Munkholmen och i TIlskogen finns badstränder för varma sommardagar.

Buss 570 tar dig till Märsta station och därifrån enkelt vidare till Arlanda, Uppsala eller Stockholm. Det finns även flygbussar som går kontinuerligt mellan Stockholm Arlanda Airport och Sigtuna stad, Märsta, Uppsala och Stockholm.

Intresseformulär

Om du är intresserad av denna annons, fyll i formuläret nedan så återkommer vi till dig.

Karta

Bilder

Fastighetskarta

Vår affärsidé går ut på att presentera genomarbetade helhetslösningar, alla skräddarsydda för just din unika bostadsförsäljning. Vi vill ge dig en fastighetsmäklare som inte bara säger att hen gör mer utan också levererar en förstklassig tjänst. Från start till mål, från värdering till tillträde. Välkomna till Öfverholms!