Inför besiktningen

En överlåtelsebesiktning är en tjänst som vi rekommenderar till alla som säljer sitt hus. Detta för att så tidigt som möjligt ta reda på så mycket som möjligt om huset som ska säljas. Den som köper ska ha så mycket information om huset som möjligt. En faktor som kommer spela roll för slutpriset. Ett besiktningsprotokoll tar upp anmärkningar på huset i förhållande till den branschstandard som gäller idag. Du kommer aldrig ha ett prickfritt protokoll men vi tycker att det finns ett antal saker som man gärna slipper.

 

_n2a6389

Foto:

Var förberedd!

Se till att ha viktiga handlingar framtagna, t.ex.

  • Teknisk beskrivning av huset (bopärm)
  • Eventuella radonprotokoll
  • Färskt vattenprov om du har eget eller samfällt vatten, kommunalt godkännande om du inte har kommunalt avlopp
  • Provtryckningsprotokoll av rökgångar och brandskyddskontroll.
  • Våtrumsintyg

Undvik onödiga anmärkningar

Gör rent under diskbänken och se till att slangen till diskmaskinen är klamrad. Med ett fuktskydd i skåpet undviker du onödiga anmärkningar. Diskmaskinen och numera även kyl och frys skall ha en plastmatta under så att man kan se om det uppstår ett läckage. Droppande vatten skall ta sig ut på golvet och inte rinna ner bakom maskinen och förorsaka fuktskada.

Om du har ett badkar med löstagbar front skall denna tas av inför besiktningen.

Gör rent i alla golvbrunnar så att besiktningen blir lätt och trevlig för besiktningsmannen.

Ha alla nycklar tillgängliga till dörrar och fönster.

Besiktningsmannen kommer att vilja besiktiga tak, vindar och krypgrunder. Se till att det finns en stege, att luckorna till vinden är öppningsbara och att inga möbler står för. Luckan till krypgrunden skall vara demonterad.

Lycka till med er försäljning!

Vår affärsidé går ut på att presentera genomarbetade helhetslösningar, alla skräddarsydda för just din unika bostadsförsäljning. Vi vill ge dig en fastighetsmäklare som inte bara säger att hen gör mer utan också levererar en förstklassig tjänst. Från start till mål, från värdering till tillträde. Välkomna till Öfverholms!