Torsborg 506   |   Sigtuna

Totalrenoverad villa med pool och båtplats i lantlig miljö strax utanför Sigtuna stad.

Drömmer du om lugnet i en lantlig miljö men i ett modernt boende med alla bekvämligheter. Då är det här något för dig. Totalrenoverat hus med vardagsrum och kök i öppen planlösning. Braskamin och stora fönsterpartier mot den stora altanen och pool. En kort promenad till brygga med rätt till båtplats, bad och samfällighetens bastu.

För visning vänligen kontakta mäklaren!
Adress
Torsborg 506
Område
Sigtuna, Torsborg
Pris
4 995 000 kr
Boarea
68 m²
Rum
3 rok
Tomt
2690 m²

Interiör

Välkomna till livet på landet. Torsborg 506 köptes som en sommarstuga med en vision. Huset renoverades ner till sista skruv och resultatet är ett modernt, billigt boende (endast 12 000 kWh/år ink. värme i poolen) i vacker miljö.

Säljarna har låtit genomföra en totalrenovering med komfort och effektivisering i åtanke. Huset har vattenburen golvvärme uppvärmt med en frånluftsvärmepump.

Huset är välplanerat med en hall som har mycket förvaring, till höger en avdelning för sovrummen och till vänster vardagsrum och kök i öppen planlösning, med braskamin och stora fönsterpartier mot altan och pool. Från vardagsrummet når man badrummet som även nyttjas som tvättstuga. Två sovrum och till ytan optimerad förvaring. Genomgående med exklusiva materialval såsom Tapwell, Bertazzoni, Miele, Nordpeis (med extra värmelagring).

Till huset hör den ca 190 m² (ink. pool) stora altanen med en nybyggd pool i sydväst läge. Glasfiberpoolen är uppvärmd med egen värmepump på ett slutet system med filter och UV-rening.

För omväxling så tar det ca 5-10 min att promenera ner till badstrand med brygga. På bryggan finns även en båtplats som hör till fastigheten.

På tomten står ett ca 25 m² stort uthus som används som förråd. Finns även en påbörjad grund som avser ett 30kvm attefallshus (se ritningar under dokument.)

Man har även förberett för indragning av fiber (har inte kommit ännu). Idag använder säljaren trådlöst bredband utan problem.

Fastigheten har eget vatten med nyborrad brunn och två moderna filter för rening och avkalkning. En sluten tank om 6 m³ som töms tre gånger om året (familj om fyra). Det finns även infiltration för gråvatten.

Antal rum
3 Rum

Byggnad

1-plansvilla, 1958, Totalrenoverat 2020-2021

Fasad
Trä
Stomme
Trä
Fönster
3-glas
Bjälklag
Trä
Tak
Plåt
Grundläggning
Krypgrund med avfuktare
Uppvärming
Frånluftsvärmepump
Ventilation
Självdrag

Totalrenovering ink. nytt tak, fasad, fönster, ytskikt, badrum, kök, ledningar, el.

Energideklaration

Deklarationsdatum
Primärenergital
133 kWh/m² och år
Förbrukning
74 kWh/m² och år
Klass
D

Tomt

Tomt
2690 m²

Taxering

Typkod
220, Småhusenhet, bebyggd
Fastighetsbeteckning
Haga-Kumla 1:44
Taxeringsår
2021
Taxeringsvärde byggnad
749 000 kr
Taxeringsvärde mark
1 248 000 kr
Taxeringsvärde
1 997 000 kr

Vatten och avlopp

Fastigheten har eget vatten och avlopp med nyborrad brunn och filter för avkalkning. En sluten tank om 6 m³ som töms tre gånger om året (familj om fyra). Det finns även infiltration för gråvatten med egen tank.

Inskrivningar

Gemensamhetsanläggning: Sigtuna Haga-Kumla GA:2 ändamål: Vägar, Gemensamhetsanläggning: Sigtuna Haga-Kumla GA:3 ändamål: Grönområden, Kvartersanläggning, Bad och/eller båtanläggning, Samfällighet: Sigtuna Haga-Kumla S:2

Områdesbestämmelse Nybyggnadsförbud Nybyggnadsförbud

Ekonomi

Personer i hushållet
4
El
26 600 kr
Vatten
3 300 kr
Skorsten
300 kr
Samfällighetsavgift
4 551 kr
Renhållning
2 760 kr
Försäkring
600 kr
Totalt
38 111 kr/år

Övrig info

I kostnaden för VA är 3 tömningar á 1100 kr räknat. Vägsamfällighetsavgiften är även för bryggan. I elkostnaden ingår uppvärmning av pool juni-augusti 32 grader.

Pantbrev/inteckningar
1 100 000 kr

Omgivning

Torsborgs områdesbestämmelser medger en byggrätt om 60 m² bostadshus. Man får bygga ett attefallshus (vilket det är förberett för) om 30m² samt inreda ett gästrum i uthus om 10m².

Intresseformulär

Om du är intresserad av denna annons, fyll i formuläret nedan så återkommer vi till dig.

Karta

Bilder

Fastighetskarta

Vår affärsidé går ut på att presentera genomarbetade helhetslösningar, alla skräddarsydda för just din unika bostadsförsäljning. Vi vill ge dig en fastighetsmäklare som inte bara säger att hen gör mer utan också levererar en förstklassig tjänst. Från start till mål, från värdering till tillträde. Välkomna till Öfverholms!