Stora gatan 26A   |   Sigtuna

Villa Gustafsborg

Historisk Sigtunafastighet anno 1910 med vacker sjöutsikt och mycket nära till stadens bekvämligheter. Vackra tidstypiska rum med spegeldörrar och mörka trägolv. Matsal och sällskapsrum i fil med utsikt mot Sigtunafjärden. Med ett sovrum/arbetsrum på entréplan och två på övre plan är detta hus till storleken perfekt för den lilla familjen alternativt paret som önskar kunna ta emot övernattande gäster. Husets skick är något eftersatt men efter lite kärleksfull omsorg kommer det återfå sin forna glans. Välkomna till Stora gatan 26A!

Adress
Stora gatan 26A
Område
Sigtuna,
Pris
7 900 000 kr
Boarea | Biarea
142 m² | 29 m²
Rum
5 rok
Tomt
642 m²

Interiör

Ett stenkast från stadens hjärta, upphöjt med utsikt över Mälarens vatten, ligger det putsade huset med adressen Stora gatan 26A. Detta hus är reserverat för den familj som söker bostad med karaktär och patina. Fastigheten har funnits i över ett hundra år och den spännande historien om dess ägares liv och äventyr finns delvis återgiven i dokumentet "Historik", skriven av Sigtunakännaren Fred Blomberg. Med en underbar planlösning som på ett tidstypiskt sätt överraskar med svängar och skrymslen är det ett hus med liv och värme. Vackra golv och charmiga spegeldörrar i kombination med trevliga sällskapsytor och bedårande utsikt ger en försmak på vad husets inneboende potential faktiskt är. Renoveringar kommer vara nödvändiga men ett hus av denna dignitet som är rätt förvaltat kan nå hur långt som helst.

Huvudentrén ligger mellan två våningar med ett tegelgolv som även utgör trappan ner i souterrainplanet. En halvtrappa upp så befinner du dig i en hall med WC/dusch och klädkammare. Till höger in ligger ett sovrum/arbetsrum och till vänster kommer du till matsalen/vardagsrummet.

Matsalen ligger i vinkel med sällskapsytor i bortre delen. Köket ligger bakom dessa rum med ingång från två håll. Mitt i vardagsrummet står en fungerande braskamin som sätter stämningen under de mörka månaderna. Från vardagsrummet når du altanen som förutom sjöutsikten har en skaplig kvällssol.

Bakom kök och vardagsrum ligger en smal korridor med trappan upp till övre plan. Under trappen finns en svale som ligger i anslutning till köket. Övre plan är i stort uppdelat i två sovrum som bägge har fantastiska dubbeldörrar med speglar. Dessa nås via ett förrum som även leder in i en klädkammare och ett badrum. Sovrummen är mycket stora och det högra har förutom det stora huvudrummet även ett inre rum som kan stoltsera med husets bästa utsikt.

Souterrainplanet består idag av pannrum (bergvärme), tvättstuga och garage. Garaget skulle kunna omvandlas till bostadsdel i den händelse att utrymmet inte behövs. Tvättstuga är i behov av renovering.

Antal rum
5 Rum

Byggnad

1½-plansvilla med källare, 1910
Ombyggt 1962

Boarea
142 m²
Biarea
29 m²
Fasad
Puts
Stomme
Lättbetong (grå) och trä
Fönster
2-glas kopplade
Bjälklag
Betong och trä
Plåtarbete
Galvaniserad målad plåt
Grundmur
Betonghålsten och natursten
Tak
Plåt
Ventilation
Självdrag

Energideklaration

Deklarationsdatum
Primärenergital
131 kWh/m² och år
Förbrukning
73 kWh/m² och år
Klass
E

Tomt

Tomt
642 m²
Typ
Trädgårdstomt

Taxering

Typkod
220, Småhusenhet, bebyggd
Fastighetsbeteckning
Gustavsborg 3
Taxeringsår
2018
Taxeringsvärde byggnad
1 345 000 kr
Taxeringsvärde mark
2 549 000 kr
Taxeringsvärde
3 894 000 kr

Vatten och avlopp

Kommunalt vatten året om. Kommunalt avlopp

Inskrivningar

Tomtindelning Stadsplan Ändring Av Dp Fornlämning (1 st)

Ekonomi

Personer i hushållet
1
El
20 000 kr
Vatten
5 410 kr
Skorsten
300 kr
Renhållning
2 260 kr
Försäkring
8 136 kr
Totalt
36 106 kr/år

Övrig info

I elkostnaden ingår uppvärmning via bergvärme.

Pantbrev/inteckningar
3 628 000 kr

Karta

Bilder

Fastighetskarta
Planritning
Planritning

Vår affärsidé går ut på att presentera genomarbetade helhetslösningar, alla skräddarsydda för just din unika bostadsförsäljning. Vi vill ge dig en fastighetsmäklare som inte bara säger att hen gör mer utan också levererar en förstklassig tjänst. Från start till mål, från värdering till tillträde. Välkomna till Öfverholms!