Stadsängsgatan 6   |   SIGTUNA

3-rummare med villakänsla!

***Nytt pris*** Här bor du med villakänsla i bekvämt och okomplicerat boende, i ett plan med vattenburen golvvärme och en härlig rymd som i vardagsrummet stiger mot 3,70 m med höga fönsterpartier som ger fint ljusinsläpp. Bostaden har genomgående parkettgolv och ljusa väggar. Du kliver in i en välkomnande hall med ljusgrå klinker och en praktisk garderob till förvaring. Vidare tar du dig in i ett stilrent kök med vit köksinredning. Ljus bänkskiva, spotlights, vitt kakel och plats för matbord intill fönster. Vardagsrummet med en otrolig takhöjd är ett härligt rum för umgänge och ger plats till både soffa och ett större matbord. Två sovrum med bra förvaring. Istället för att ha ett förråd i källarplan så har denna bostadsrätt sitt förråd i själva lägenheten, mer praktiskt kan det inte blir. Det går med fördel också att göra detta till en walk in closet eller ett extra sovrum/kontor Helkaklat duschrum/WC med egna tvättmöjligheter samt ytor till förvaring. Från vardagsrummet tar du dig ut till den egna uteplatsen med trädgård där det finns plats för både odling och långa grillkvällar. Missa inte chansen att förvärva denna nybyggda bostadsrätt i toppskick!

Ett bekymmerfritt boende med närhet till så väl naturen som vattnet och med bra pendlingsmöjligheter. Moderna, energisnåla hushållsmaskiner och en låg månadsavgift.

Här får du känslan av en egen trädgård med en mysig uteplats att nyttja när säsongen tillåter. Perfekt boende både för dig som flyttar hemifrån till din första egna bostad, för er som ska flytta ihop och testa sambolivet och även för er som vill skala ner och slippa villalivets måsten.
Adress
Stadsängsgatan 6
Område
SIGTUNA, Centrala Sigtuna
Pris
2 995 000 kr
Avgift
3 825 kr
Boarea
84 m²
Rum
3 rok

Interiör

Entréhall:

Från trapphuset nås endast denna lägenhet och i den ljusa och välkomnande i entrén ligger ett grått, slitstarkt klinkergolv. Hallen är rymlig och inredd med garderober för förvaring.

Kök:

Från entréhallen tar du dig vidare in mot det moderna köket. Köket består av vita köksluckor med ljus laminatbänkskiva och vitt kakel ovan bänkskivan. Köket inrymmer plats för matgrupp vid fönstret. Köket är utrustat med kapitalvaror från Siemens så som induktionshäll, inbyggnadsugn och mikro, diskmaskin, kylskåp, frysskåp samt en utdragbar köksfläkt. Under överskåpen har ni infällda spotlights med dimmerfunktion. Golvet är försett med ekparkett och väggarna är målade i vitt.

Vardagsrum:

Från köket samt entréhallen kliver tar du dig vidare in i det maffiga vardagsrummet med takhöjd som stiger från 2,40 m till 3,70 m med höga fönsterpartier som ger ett härligt ljus och rymd. Vardagsrummet inrymmer plats för soffgrupp, samt större matbord och här tar du dig enkelt ut till din egen uteplats med trädgård där du kan njuta av solens strålar och långa grillkvällar. Golvet i vardagsrummet är försett med ekparkett och väggarna är målade i vitt.

Sovrum:

Fantastiskt mysigt sovrum med stigande takhöjd precis som i vardagsrummet, detta ger en härligt rymd och ett fint ljusinsläpp. Här inryms plats för dubbelsäng med sängbord. Här har du också en hel garderobsvägg för praktisk förvaring av kläder. Golvet är försett med ekparkett och vita väggar.

Sovrum:

Mindre sovrum i anslutning till det andra sovrummet. Här får du plats med säng och sängbord samt kontorshörna. I anslutning till detta rum finns ett förråd för förvaring eller varför inte en Walk-in-closet? På golvet ligger ekparkettgolv och väggarna är vita.

Duschrum/WC:

Helkaklat duschrum/WC med ljusgrå klinker på golv och vitt kakel på väggarna. Här finns utrustning som wc-stol, tvättställ med kommod, spegelskåp, duschhörna med glasväggar, tvättmaskin och torktumlare samt elektrisk handdukstork och infällda spotlights med dimmerfunktion.

Antal rum
3 Rum
Hiss
Nej

Byggnad

Flerfamiljshus, 2019

Energideklaration

Deklarationsdatum
Primärenergital
54 kWh/m² och år
Förbrukning
63 kWh/m² och år
Klass
B

Ekonomi

Personer i hushållet
2
El
267 kr
Vatten
267 kr
Försäkring
267 kr
Avgift
3 825 kr
Totalt
4 625 kr/månad

Omgivning

Sigtuna är landets äldsta stad med en 1000-årig historia. Den långa historien ger även många och tydliga avtryck i dagens småstad. Därför blir miljön här speciellt njutbar för kulturarvs och historia intresserade. Här finns ruiner, runstenar och många byggnader av 1700-1800-tals karaktär. Ett levande muséum ger kunskap om detta. Staden har en 100-årig bildningstradition som idag förvaltas och utvecklas genom kunskapsinriktade skolor. En lugn och vänlig småstadscharm som är sällsynt idag. Ändå närhet till storstad och flygplats. Ett ökat utbud av sport, gym och fritidsanläggningar liksom också stillsamma restauranger och caféer garanterar att både kropp och själ får sitt.

Mer finns att läsa på ofverholms.se.

Föreningen

Brf Gretas Glänta

Sigtuna Stadsängar är en populär och trevlig del av Sigtuna. Nyproduktionen av bostäder har under de senaste åren skapat denna nya mysiga stadsdel. Här bor man nära naturen, närservice & Sigtunas stadskärna. Här finns i dagsläget mest bostadsrätter men parhus & friköpta fastigheter är planerade att byggas inom kort. Stadsängarna är ett av Sigtunas nyare områden med fastigheter inspirerade av det gamla Sigtuna i modern tappning.

I Gretas glänta blir livet enkelt. Planlösningarna är välplanerade och rymliga, de höga fönstren gör att hemmet känns ljust och välkomnande, och den stora balkongen blir ett extra rum under årets varmare månader. I huset finns en bastu och relax, och på gården finns både boulebana och grillplats för trevliga stunder med dina nya grannar eller din familj. Eller kanske en ensamstund med boken under pergolan passar bättre? Bilen parkerar du enkelt i garage under huset.

I närheten av Gretas glänta finns vackra skogsområden som gjorda för härliga söndagspromenader. Med en golfbana & löparspår precis runt knuten finns det inga ursäkter att inte röra på sig. I området finns även flera golfbanor och på nära avstånd har du Mälaren som erbjuder bad, kanotuthyrning och båtplatser. I Sigtuna Stadsängar finns nu också padelhall, skolor och förskolor. På torget finns redan uppskattade restauranger, populärt gym, vårdcentral, frisör, tandläkare och matbutiker.

Bostadsrättsföreningen Gretas Glänta består av 69 bostadsrätter och inrymmer lokaler ut mot Silvertorget.

Föreningen har en gemensamhetslokal som inrymmer stort samlingsrum med rymligt kök, bastu med relaxrum, toalett med dusch, samt övernattningsrum. Lägenheten kostar 200 kr/dygn att hyra.

Föreningen är en så kallad äkta bostadsrättsförening.

Avgifterna inkluderar uppvärmning, bredband, TV och IP-telefoni. Lägenhetsinnehavare betalar separat för hushållsel och varmvatten vilket mäts individuellt för respektive lägenhet.

Pantsättningsavgift 1% av prisbasbeloppet debiteras köparen.

Överlåtelseavgift 2,5 % av prisbasbeloppet debiteras säljaren.

Överlåtelseavgift
1 313 kr
Överlåtelseavgift betalas av
Säljare
Pantsättningsavgift
525 kr
Organisationsform
Bostadsrätt
Bostadsrättsföreningen
Äkta
Juridisk person tillåten
Nej
Äger marken
Ja
Parkering
Föreningen har 54 parkeringsplatser i garage samt två MC-platser. P-plats kostar 700 kr/månaden. Parkeringsgaraget har även p-platser med laddstople för elbil (1400 kr/månaden). Föreningen har också utomhusparkeringar för en kostnad av 625 kr/månaden. Man är garanterad en parkeringsplats.
TV och bredband
Lägenheterna har digital-TV, bredband och telefon. Kostnaden för grundutbudet ingår i månadsavgiften. Möjlighet till utökat programpaket finns att beställa individuellt.
Försäkring
Fastigheterna är fullvärdesförsäkrade hos Moderna försäkringar. Föreningen har också tecknat kollektiv bostadsrättstillägg för samtliga lägenheter.
Gemensamma utrymmen
Barnvagnsrum finns i trapphus 3 och rullstolsrum med eluttag finns i garageplanet. Cykelförråd finns i markplan med ingång från Katt Anders gränd samt i garaget. Varje lägenhet har tillgång till varsitt lägenhetsförråd i källarplan (två lägenheter har förråd i anslutning till lägenheten). Förråden har nätväggar i metall och är inredda med hyllplan och klädstång. Föreningen har soprum med källsortering. Föreningen har en fin gemensamhetslokal som inrymmer stort samlingsrum med fullutrustat kök, SPA-del med bastu, toalett med dusch, samt övernattningsrum med dubbelsäng på Katt Anders Gränd 1. Lägenheten kostar 200 kr/dygn att boka. Mycket fin innergård med planteringar och sittgrupper.
Nettoskuldsättningen
1 418 387 kr

Intresseformulär

Om du är intresserad av denna annons, fyll i formuläret nedan så återkommer vi till dig.

Karta

Bilder

Din alldeles egna lilla oas
Planritning
Föreningens uthyrningslägenhet
Föreningens uthyrningslägenhet
Föreningens uthyrningslägenhet
Föreningens uthyrningslägenhet
Föreningens relaxavdelning
Föreningens relaxavdelning
Brf Gretas Glänta
Områdesbild Stadsängarna
Områdesbild Stadsängarna
Områdesbild Stadsängarna

Vår affärsidé går ut på att presentera genomarbetade helhetslösningar, alla skräddarsydda för just din unika bostadsförsäljning. Vi vill ge dig en fastighetsmäklare som inte bara säger att hen gör mer utan också levererar en förstklassig tjänst. Från start till mål, från värdering till tillträde. Välkomna till Öfverholms!