Södergatan 17B   |   MÄRSTA

Nyrenoverad 4:a, lämplig för "familjen större"

Ett mer centralt belägen 4-rumslägenhet är svårt att hitta. Med gångavstånd till centrum, pendeltågstation, restauranger och flertalet förskolor och skolor, hittar du dessa 115 kvadratmetrar. Lägenheten som passar för den lite större familjen, har dessutom två rejäla balkonger med fritt läge.

Adress
Södergatan 17B
Område
MÄRSTA,
Pris
2 195 000 kr
Avgift
7 225 kr
Boarea
115 m²
Rum
4 rok

Interiör

Boytan disponeras enligt nedan.

Hall med spegeldörrsgarderob, för dig vidare in i ett smakfullt, nyrenoverat kök med köksö och full maskinell utrustning i svart utförande. Maskinparken består av spishäll, ugn, fläkt, diskmaskin, micro, kylskåp och frysskåp.

Via köket kommer du vidare in till ett sovrum med en walk-in-closet. I anslutning till köket ligger vardagsrummet, från vilket du kommer ut på en balkong som har eftermiddags/kvällssol.

Gästwc med handfat. Det fräscha badrummet har plastmatta och kakel på väggarna, wc, handfat med kommod, handdukstork och dusch med glasväggar.

Förråd som har plats för mycket, både nödvändigt och onödigt. Sovrum med garderobsvägg och access till förrådet. Sovrum. Allrum med garderobsvägg och utgång till lägenhetens andra balkong.

Lägenhetens rum är genomgående rejält tilltagna, vilket gör möbleringen enkel.

Föreningen har tvättstugor och varmgarage. Separat kösystem tillämpas för garageplats.

Antal rum
4 Rum
Hiss
Ja

Byggnad

Flerfamiljshus, 1991

Boarea
115 m²
Fönster
3-glas
Uppvärming
Fjärrvärme
Ventilation
Mekanisk till och frånluft

Energideklaration

Deklarationsdatum

Ekonomi

El
450 kr
Försäkring
333 kr
Avgift
7 225 kr
Totalt
8 008 kr/månad

Föreningen

Brf Södergatan

Brf Södergatan

FASTIGHETEN:

Bostadsrättsföreningen Södergatan äger fastigheterna Sätuna 3:258, 3:259, 3:260 och 3:261. Fastigheterna bebyggdes med 5-6 vånings punkthus och länkhus med tre våningar, alla med hiss, under 1991 - 1993. I flerfamiljshusen finns sammanlagt 225 lägenheter. Lägenheterna är av varierande storlek, från 1 rum och kök på 49 kvm till 5 rum och kök på 122 kvm. Lägenheterna har antingen balkong eller takterass. Några av lägenheterna har två balkonger. Tolv av föreningens lägenheter är etagelägenheter i två våningar.

Lägenhetsfördelning:

1 rum och kök - 8 st

2 rum och kokvrå - 5 st

2 rum och kök - 98 st

3 rum och kök - 47 st

4 rum och kök - 63 st

5 rum och kök - 4 st

Bostäderna ligger på en höjd i centrala Märsta. Inom gångavstånd har du Märsta torg med köpcentrum, småbutiker, apotek, systembolag och banker. På ett par minuter tar du dig även ner till Märsta station. Från stationen tar du dig snabbt till såväl Uppsala som Stockholm med tåg. Från stationen i Märsta går det även bussar till Arlanda.

GEMENSAMHETSUTRYMMEN:

Gemensamma tvättstugor och cykel-/barnvagnsrum. Föreningen har en föreningslokal i 15 B med trinettkök och utrustning för 16 personer som kan hyras för 200 kronor och dygn. Föreningen har också en hobbylokal som kan lånas gratis i två veckor.

PARKERINGSALTERNATIV:

Parkeringsplatser i kallgarage finns på adresserna 13 A, 17 B, 18 B och 32 och förvaltas av föreningen. Separat kö tillämpas. Bilparkering (varmgarage) 600 kronor/månad. Motorcykelparkering (varmgarage) 200 kronor/månad. I garagen finns dessutom ett antal gästparkeringar. Gott om platser även att parkera på gatan. F n finns inga elladdningsstationer. (På kommuntorget finns 4 st stationer)

KABEL-TV OCH BREDBAND:

Föreningen har avtal med Com Hem gällande kabel-tv, Internet och telefoni. Från februari 2018 ingår även 100 Mbit bredband och telefoni samt 18 TV kanaler.

AVGIFTER:

Enligt stadgarna tar föreningen en avgift för registrering av pantsättning. Avgiften uppgår till 1 procent av gällande prisbasbelopp, vilket innebär 476 kr under år 2021. Enligt stadgarna tar föreningen även ut en administrativ avgift för hantering av överlåtelser, som uppgår till 2,5 procent av gällande prisbasbelopp, vilket innebär 1 190 kr under år 2021. Överlåtelseavgiften betalas av köparen. Månadsavgiften sänktes med 3% den 1 januari 2019. I dag har föreningen samma avgift som de hade 2005. Enligt budget blir det ingen höjning 2021 och 2022.

I månadsavgiften ingår värme, vatten. Kostnad på 202 kr/mån tillkommer för gruppavtal med ComHem/Tele2 som har 18 tv-kanaler, 100mgb bredband samt telefoni.

UNDERHÅLLSPLAN

Föreningen har en 30 årig underhållsplan.

ÄGARFÖRHÅLLANDEN:

Föreningen accepterar delat ägandeskap. Föräldrar och barn får köpa gemensamt, fördelningen bör vara 90/10%.

Föreningen godkänner ej juridisk person som medlem.

EKONOMISK FÖRVALTARE:

BRF Södergatan har avtal med Mediator fastighetsförvaltning i Uppsala för ekonomisk förvaltning.

TEKNISK FÖRVALTARE:

BRF Södergatan har avtal med Sweax Fastighetsförvaltning AB för teknisk förvaltning.

ÖVRIGT:

Föreningen har ingen gemensam försäkring där bostadsrättstillägg ingår. Boende måste därför teckna det tillägget själva på sina egna hemförsäkringar.

Spekulanter får kontakta ordföranden i brf William Micalsen med frågor på telefon vardagar mellan klockan 09:00 och 17:00 - Övrig tid svarar han via sin mail; wmicalsen@gmail.com

För mer information om föreningen: www.brfsodergatan.se

SENASTE UTFÖRDA/PLANERADE RENOVERINGAR:

Samtliga hissar i höghusen är renoverade (2019)

Belysningen är ändrad till LED i låghusen (2019)

Samtliga (4) lekplatser är försedda med ny utrustning (2019)

Organisationsform
Bostadsrätt
Juridisk person tillåten
Ej angiven

Karta

Bilder

Vår affärsidé går ut på att presentera genomarbetade helhetslösningar, alla skräddarsydda för just din unika bostadsförsäljning. Vi vill ge dig en fastighetsmäklare som inte bara säger att hen gör mer utan också levererar en förstklassig tjänst. Från start till mål, från värdering till tillträde. Välkomna till Öfverholms!