Skattsökargränd 2C   |   SIGTUNA

Nyproduktion i Stadsängarna med balkong och kvällssol

Välkommen till Skattsökargränd 2C! En nyproduktion i det ständigt expanderande Sigtuna Stadsängar. Lägenheten är en trevligt disponerad 3:a på tredje våningen med två sovrum, vardagsrum, separat kök och entréhall med garderober. Från köket når man balkongen i västerläge med kvällssol.

Bra kommunikationer och nära till naturområden samt Sigtuna stad med sin tusenåriga historia.

På grund av höjda räntor inför HSB 20% avgiftsrabatt i två år från och med 2023-10-01! (ej inräknat i annonserad månadsavgift)
Adress
Skattsökargränd 2C
Område
SIGTUNA, Sigtuna stadsängar
Pris
2 795 000 kr
Avgift
5 167 kr
Boarea
77.5 m²
Rum
3 rok

Interiör

Lägenheten består av en entréhall med hatthylla samt garderober. I direkt anslutning ligger vardagsrum och det mindre av de två sovrummen. Entréhallen fortsätter rakt fram och leder vidare till master bedroom, badrum och vardagsrum. Badrummet är utrustat med dusch, WC, tvättmaskin och torktumlare. Badrummet är utrustat med elgolvvärme.

Från vardagsrummet når man köket och vidare till balkongen med kvällssol. Köket är utrustat med fullhöjdskyl och frys, diskmaskin, ugn, microvågsugn samt induktionshäll. Hela lägenheten har en uppskattad takhöjd om ca 2,5 m.

Till lägenheten hör ett externt förråd om 2,5 m².

Antal rum
3 Rum
Hiss
Ja

Byggnad

Flerfamiljshus, 2023

Fönster
3-glas
Uppvärming
Fjärrvärme
Ventilation
FTX

Ekonomi

Uppvärmning
250 kr
El
630 kr
Övrigt
205 kr
Avgift
5 167 kr
Totalt
6 252 kr/månad

Övrig info

Avgiftsrabatt om 20% under de första två åren till ett värde av 1033 kr/mån. Ej inräknat i siffrorna ovan.

Uppvärmning är uppskattad kostnad för varmvatten som faktureras separat. Under övrigt ligger det kollektiva bredbandsavtalet.

Årsavgiften betalas i förskott till föreningen, månadsvis från tillträdesdagen.

Omgivning

Stadsängarna är en nybyggd stadsdel i Sigtuna strax norr om den gamla stadskärnan. Det är en populär destination för utomhusaktiviteter som vandring, cykling och picknick. Området är också känt för sin rika fågelliv och är en populär plats för fågelskådning. Stadsängarna är ett vackert naturområde som är uppskattat av både lokalbefolkning och besökare.

Sigtuna Stadsängar

Det finns flera nybyggda butiker som t.ex. den mycket uppskattade Olssons Kött & Delikatesser. Perfekt att handla på inför helgens härliga middagsbjudningar. Här ligger också Lidls senaste butik som erbjuder alla basvaror till ett fördelaktigt pris.

I Sigtuna Stadsängar ligger Engelska skolan som erbjuder årskurs F-9, Raoul Wallenbergsskolan (förskola), privat vårdcentral, restauranger, gym och paddelbanor. Här ligger också en populär Mountainbike bana.

Föreningen

Brf Silverskatten

HSB brf Silverskatten består av två huskroppar med 77 lägenheter i tre till fem våningar ovan mark med tillhörande innergård placerad mellan husen. Huskropparna ligger längs med Stadsängsgatan, Silvergatan och Skattsökargränd och inrymmer bostäder, garage, allmänna utrymmen,

kommersiell lokal och teknikutrymmen. Uthyrningslokalen är på 63 m² i bottenvåningen. Lokalen saknar hyresgäst vid upprättandet av den ekonomiska planen. Lämplig verksamhet för lokalen är butik alternativt kontor.

Byggnaden är ansluten till fjärrvärmeanläggning och uppvärmning sker genom vattenburen radiatorvärme. Undercentral, varmvatten, el central /elrum och fläktrum Central anläggning för Tv och bredband anknutet till Telia. Fastigheten ansluts till det kommunala va-nätet.

Förbrukningskostnaderna för kallvatten ingår i månadsavgiften. Varmvatten bereds gemensamt för alla lägenheter i husets undercentral, men mäts individuellt och förbrukningen debiteras per lägenhet. Kostnaden för varmvattenförbrukningen ingår inte i månadsavgiften.

Säkringar och jordfelsbrytare finns i mediaskåp. All hushållsel köps in gemensamt av föreningen,

men mäts individuellt och debiteras per lägenhet. Elförbrukningen ingår inte i månadsavgiften.

Lägenheterna är utrustade med tvättmaskin och torktumlare. Mindre lägenheter utrustas med kombimaskin för tvätt/tork.

Postfack finns i entréplan för trapphus A1 och B. För trapphus A2 är postfacken placerade vid portiken. Bostadsrättshavaren öppnar sitt fack med nyckel.

Hushållssopor slängs i sopkassuner belägna i anslutning till innergård mot Skattsökargränd. På entréplan finns ett miljörum för återvinning.

Överlåtelseavgift
1 313 kr
Överlåtelseavgift betalas av
Säljare
Pantsättningsavgift
525 kr
Organisationsform
Bostadsrätt
Bostadsrättsföreningen
Äkta
Juridisk person tillåten
Ej angiven
Äger marken
Ja
Parkering
Det finns 42 garageplatser för bil i det egna garaget, varav två platser är handikapplatser, samt 2 parkeringsplatser i ett intilliggande planerat parkeringshus. I det egna garaget har 4 platser elbilsladdning och 8 extra gruppsäkringar finns för framtida påkoppling av laddplats. Utöver garaget finns 5 markparkeringsplatser längs Skattsökargränd varav 2 endast kan nyttjas under begränsade tider på grund av sophämtning. Boende i brf Silverskatten får tillgång till två dedikerade bilpoolsbilar samt medlemskap under de första fem åren. För garageplats tillämpas kösystem.
TV och bredband
Ett mediaskåp för IT och telefoni är placerat i varje lägenhet. Placering framgår av lägenhetsritningen. Anslutningen är obligatorisk för samtliga lägenheter i bostadsrättsföreningen. Kostnaden ingår inte i månadsavgiften utan debiteras separat per lägenhet. Samtalskostnad för telefoni ingår inte i månadsavgiften utan betalas av bostadsrättshavaren med en separat faktura från leverantören.
Gemensamma utrymmen
Cykelrum finns i anslutning till garaget och ute på den gemensamma gården. Barnvagnsrum/rullstolsrum finns i garageplan.
Nettoskuldsättningen
980 908 kr

Intresseformulär

Om du är intresserad av denna annons, fyll i formuläret nedan så återkommer vi till dig.

Karta

Bilder

Midsommartåg på Stora gatan
Båthamnen
Fastighetskarta
planritning

Vår affärsidé går ut på att presentera genomarbetade helhetslösningar, alla skräddarsydda för just din unika bostadsförsäljning. Vi vill ge dig en fastighetsmäklare som inte bara säger att hen gör mer utan också levererar en förstklassig tjänst. Från start till mål, från värdering till tillträde. Välkomna till Öfverholms!