Sjögränd 1B   |   Sigtuna

Ombonad sjönära oas

Ett vackert boende omgärdat av svensk sommaridyll. Med utsikt över Mälaren från husets två våningsplan och uteplatser blir detta en plats du inte vill lämna. En charmig badstrand direkt nedanför huset där familjen kan avsluta dagen med ett kvällsdopp. Mycket nära till bra skolor, sportanläggningar och stadens butiksgata. Välkomna till Sigtuna och Sjögränd 1B!

Adress
Sjögränd 1B
Område
Sigtuna, Sjudargården
Pris
15 000 000 kr
Boarea
195 m²
Rum
7 rok
Tomt
1046 m²

Visningar


13:00 - 14:00

P.g.a rådande läge har vi endast bokade visningar. Ring 0705955451 för visning.

Boka tid


14:00 - 15:00

Föranmäl er för bättre service och information.

Boka tid

Interiör

En helt sjönära fastighet, med bara 75 m från den lilla sandstranden, som lockar till både morgon- och kvällsdopp. Här kan man verkligen tala om badrocksavstånd. Sjögränd är en verklig oas i Sigtuna, nära till stadskärnan och alla mysiga serveringar men ändå som på landet, helt privat, lugnt och tyst. Njut av sommarnattens värme från den vackra uteplatsen. Svensk idyll i sitt esse.

Stor välplanerad och välskött tomt med sol hela dagen utan insyn. Bredvid den lilla badstranden ligger en båtbrygga.

På sjösidan finns en lounge under tak på ca 25 m² med infravärme och en uteplats med fjärrstyrd markis, där man lever helt privat och kan njuta av många långa sommarkvällar. Utsikten över fjärden är bedövande vacker. Vid uteplatsen finns ett nybyggt utekök med pizzaugn.

Entréplan med en stor, centralt belägen hall. Ett charmigt gästrum med plats för dubbelsäng. Kök i vinkel som ansluter till matplatsen med utsikt över vattnet. Köket är ett Kvikkök med rustik bänkskiva i betong. Högklassiga vitvaror och extra stor induktionshäll. Köksö med ho och lådorna är extradjupa. Här finns ett walk-in skafferi med glasskjutdörr och en inbjudande vinsektion med restauranginspiration. Här är det roligt att laga mat!

Mysigt sällskapsrum för familjen att samlas i. Under trappen ligger den charmiga gästtoaletten. Hela entréplanet har en enstavig ekparkett med vattenburen golvvärme.

Övre planet är centrerat kring allrummet med en 25 m² stor balkong, som har plats för flera stora solbäddar. Här kan man njuta av den sista kvällssolen före kvällsdoppet. Från allrummet når du master bedroom, ett mycket stort rum med utgång till vädringsbalkong och med det nybyggda badrummet en suite. Sovrummet har även en braskamin, som kan förgylla långa lata helgmorgnar. I andra änden av övre planet ligger ytterligare två sovrum med sjöutsikt, ett duschrum samt en välutrustad tvättstuga.

Antal rum
7 Rum

Byggnad

2-plansvilla, 1954
Ombyggd 2008-10

Boarea
195 m²
Fasad
Puts
Stomme
Leca, trä
Fönster
2-glas och 3-glas ISO
Bjälklag
Betong
Plåtarbete
Aluzink
Grundmur
Leca
Tak
Betongpannor
Grundläggning
Krypgrund
Uppvärming
Luftvattenvärmepump
Ventilation
Självdrag

Övrig info

1995 Dränering med platonmatta, rensbrunn etc

1996 Nytt inkommande vatten

2009 Nytt avlopp i hela huset samt ut till kommunens system.

2009 El utbytt på hela entréplanet, tvättstugan samt de två badrummen på övre planet, som har elgolvvärme. Ny elcentral med jordfelsbrytare.

2009 Vattenrören utbytta mot s.k. säkra rör med dubbla kanaler.

2009 Nya fönster från golv till tak i master bedroom, matplatsen och hallen.

2009 Renovering av WC på entréplanet och ytskiktsrenovering av alla rum

2009 Hela entréplanet grävdes ut och försågs med EPS betong och vattenburen golvvärme.

2009 Nya golv i hela huset, enstavsparkett på entréplanet och trestavsparkett på övervåningen.

2010 Renovering av ena badrummet på övervåningen.

2012 Nytt tak (papp, läkt och pannor) samt nytt plåtarbete utvändigt i aluzink.

2012 Vinden isolerades med lösull. Spång finns.

2021 Trädgårdsanläggning inkl staket, murar, odlingslåder, gräsmatta

2021 Nytt badrum invid master bedroom

Energideklaration

Deklarationsdatum
Klass
None

Tomt

Tomt
1046 m²
Typ
Trädgårdstomt

Övrig info

Trädgården har en ekbacke men sluttande gräsmatta ner mot Sigtunafjärden. Barnen kan till och med åka pulka på den egna tomten. Två vackra vårdträd finns på tomten, en ek och en ask.

Snygga murar och spaljéer ramar in olika trädgårdsrum. Massor med lavendel ger en känsla av att vara vid medelhavet. Här finns stora höga odlingslådor för kryddor och grönsaker. Det finns även plats för ett framtida växthus. På tomtens övre hörn finns en grusad plats förberedd för en ny förrådsbyggnad.

Före försäljningen kommer en förrättning påbörjas. Den innebär att tomtens storlek minskas med ca 150 m² till ca 1046 m² från ursprungliga 1 196 m².

Taxering

Typkod
220, Småhusenhet, bebyggd
Fastighetsbeteckning
Aludden 1:37
Taxeringsår
2018
Taxeringsvärde byggnad
2 238 000 kr
Taxeringsvärde mark
2 054 000 kr
Taxeringsvärde
4 292 000 kr

Vatten och avlopp

Kommunalt vatten året om. Kommunalt avlopp

Inskrivningar

Förmån: Officialservitut Väg, 01-SIG-E:169.1

Ekonomi

Personer i hushållet
4
El
33 721 kr
Vatten
8 000 kr
Skorsten
200 kr
Renhållning
2 260 kr
Försäkring
7 500 kr
Totalt
51 681 kr/år

Övrig info

I elkostnaden ingår uppvärmning av huset.

Pantbrev/inteckningar
6 800 000 kr

Omgivning

Området Sjudargården Sigtuna ligger i Stora gatans förlängning ca. 20 minuters promenad från stadskärnan. Antingen så går man raka spåret på den nyligen breddade trottoaren eller så väljer man den mer natursköna strandpromenaden som följer Mälarens vatten. Det är ett mycket vackert och lugnt villaområde med nära till skolor och idrottsanläggning.

I området ligger även det, under somrarna, mycket populära Sjudargårdsbadet. För den som gillar naturen är vackra skogspromenader nära till hands.

Buss 575 tar dig till Märsta station och därifrån enkelt vidare till Arlanda, Uppsala eller Stockholm. Det finns även flygbussar som går kontinuerligt mellan Stockholm Arlanda Airport och Sigtuna stad, Märsta, Uppsala och Stockholm.

Prästängshallen ligger mycket nära Sjudargården och erbjuder tennis med fina inomhusbanor, bollsporter (ute och inne) samt utomhusgym.

Sigtuna har flera mycket bra skolor, där inräknat Sigtunaskolan Humanistiska läroverket.

Matbutiker, restauranger och diversehandel finns samlat på Stora gatan.

Karta

Bilder

Sjögränd 1B Sigtuna
Utsikt mot Broholmen
Strandpromenaden och båtbryggan
Båtbrygga med egen plats
Strandpromenaden ca 1,5 km till Sigtuna stad.
Fastighetskarta med markerad avstyckning

Vår affärsidé går ut på att presentera genomarbetade helhetslösningar, alla skräddarsydda för just din unika bostadsförsäljning. Vi vill ge dig en fastighetsmäklare som inte bara säger att hen gör mer utan också levererar en förstklassig tjänst. Från start till mål, från värdering till tillträde. Välkomna till Öfverholms!