Manfred Björkquists allé 12A   |   SIGTUNA

Tryggt boende i en av Sigtunas mest välskötta föreningar. Exklusiv känsla och härliga sociala ytor.

Välkommen till en modern, vacker lägenhet i Sigtunas mest välskötta förening. Solceller, låga driftkostnader, brf med mycket god ekonomi, elladdstolpe, uteplats med kvällssol, 148 m² elegant lägenhet med stort kök och lyxig inredning, 50m till busshållplats. Uteplatser i söder och väster. Kan man bo bättre?
Njut av ett tryggt boende i markplan med närhet till Sigtunas idylliska strandpromenad. 1 km till den medeltida stadskärnan och ett stenkast till sportanläggningar med fotboll- och tennisplaner, skidbacke, pingis och kampsport, lekplats och utegym.
Adress
Manfred Björkquists allé 12A
Område
SIGTUNA, Ropsten
Pris
5 975 000 kr
Avgift
6 070 kr
Boarea
148 m²
Rum
4 rok

Interiör

Alla boningsrum har vitlaserad enstavsparkett i ek. Väggarna är vitmålade utom i de tre sovrummen, som har mörkgråfärgade väggar. Profilerade vita dörrar. Planlösningen är modern och öppen mellan entréhall, vardagsrum och kök. Alla tre badrummen, tvättstugan och entréhallen har vattenburen golvvärme.

Entréhallen har ett stort högt fönster mot väster och framsidans uteplats. På sena eftermiddagen når solens strålar genom detta fönster rakt in i vardagsrummet och köket. Så vackert! Entrédörren har ett båtfönster.

Vardagsrummet har höga stora fönster i söder och en glasdörr som man med fördel skjuter undan och får sommarens hela härlighet rakt in rummet. Två av rummets väggar har en ramp med spottar som skapar en mysig trivselkänsla. Vardagsrummet mäter 36 m² och tillsammans med kökets yta på 25 m² blir sällskapsdelen mycket inbjudande.

Köket har en tysk köksinredning av märket Alno med släta ljusgrå luckor. Vitvarorna kommer från Siemens och vinkylen är av märket Kuvée med två kylzoner. En stor köksö med plats för fyra barstolar blir det naturliga hänget. Både ön och köksbänken består av carraramarmor, vilket både ljusar upp och ger en en känsla av lyx. Även tre väggar av köksön består av marmor.

Bakom köket ligger tvättstugan och ett förråd. Tvättstugan har grått klinkergolv och vitt liggande kakel på väggarna. Här finns tvättho, torktumlare och tvättmaskin, båda av märket Siemens, samt gott om förvaring via Elfa-system. Rummet rymmer även garderober plus ett städskåp. Innanför tvättstugan finns ett rymligt förråd där man kan stuva undan allt som man inte orkar ta itu med.

Det finns tre sovrum, varav master bedroom har ett duschrum ensuite. Alla tre sovrummen har mörkgråmålade väggar, som skänker ett lugn och en skön nattsömn. Master bedroom har en hel garderobsvägg samt en glasdörr ut till altanen. Utmed lägenhetens södra och västra fasad finns en trälagd altan delvis under tak. Magiska solnedgångar förgyller kvällarna till sista solstrålen försvinner. En sittbänk i trä utmed långsidan ger utrymme för många gäster eller för vackra prydnader.

Duschrummet har grått klinkergolv med golvvärme, vitkaklade väggar och ett frostat fönster. Här finns två handfat med underskåp och två spegelskåp ovanför samt handdukstork. Duschen har vikbara rundade dörrar. Det sitter spotlights i taket.

Det andra duschrummet har ett liknande utförande, dock med ett handfat.

Mittemot entrén finns en gästtoalett som har ett Marrakech golv med golvvärme och vitkaklade väggar.

Antal rum
4 Rum
Hiss
Nej

Byggnad

Flerfamiljshus, 1930-tal, Ombyggd 2015-17 till 13 lägenheter

Fönster
3-glas
Uppvärming
Bergvärme och solceller
Ventilation
FTX, varje lgh har eget system.
Inspektion
Godkänd 2022-12-27

se föreningsinformationen!

Renoveringar

se föreningsinformationen!

Energideklaration

Deklarationsdatum
Primärenergital
70 kWh/m² och år
Klass
C

Ekonomi

Personer i hushållet
4
El
500 kr
Försäkring
200 kr
Avgift
6 070 kr
Totalt
6 770 kr/månad

Omgivning

Området Ropsten i Sigtuna ligger i Stora gatans förlängning ca. 20 minuters promenad från stadskärnan. Antingen så går man raka spåret på den breddade trottoaren eller så väljer man den mer natursköna strandpromenaden som följer Mälarens vatten. Det är ett mycket vackert och lugnt område med nära till skolor och idrottsanläggning.

I närheten ligger även det, under somrarna, mycket populära Sjudargårdsbadet. För den som gillar naturen är vackra skogspromenader nära till hands.

Buss 575 tar dig till Märsta station och därifrån enkelt vidare till Arlanda, Uppsala eller Stockholm. Det finns även flygbussar som går kontinuerligt mellan Stockholm Arlanda Airport och Sigtuna stad, Märsta, Uppsala och Stockholm.

Sigtuna har flera mycket bra skolor, där inräknat Sigtunaskolan Humanistiska läroverket, ett gymnasium med internatdel.

Matbutiker, restauranger och diversehandel finns samlat på Stora gatan.

Prästängshallen ligger mycket nära Ropsten och erbjuder tennis med fina inom- och utomhushusbanor, bollsporter (ute och inne) samt utomhusgym.

Föreningen

Klockstapeln i Sigtuna

I föreningen finns 13 lägenheter på en totalyta av 1062 m².

FÖRENINGENS EKONOMI OCH PLANERADE FÖRÄNDRINGAR

Föreningen har en mycket god ekonomi. Det finns en buffert på nästan en miljon kr för planerade eller oförutsedda utgifter. Sedan föreningen bildades har styrelsen lagt ned ofantligt med tid och möda för att effektivisera och förbättra för föreningens medlemmar. 2022 installerades solceller med optimering på taket mot söder, väster och öster. Under april till september hade föreningen gratis el och säljer överskottet till spotmarknadspris. 45 000 kr blev vinsten 2022. Föreningen förbrukar 45 000 kWh per år. Elavtalet är bundet till juni 2024 till 39 öre per kWh.

Föreningens lån är bundna till september 2024 till en snittränta på 1,05%. Föreningen klarar av en räntehöjning på 4-5 % utan att behöva höja månadsavgiften.

Nu sonderar föreningen på att låta installera vertikala vindsnurror, som skulle kunna generera mycket el även vintertid.

Det finns ingen planerad höjning av månadsavgiften. Två gånger om året har man gemensam städdag, vilket ingen känner som en belastning, då sammanhållningen bland medlemmarna är optimal.

RENOVERINGAR - UTFÖRDA OCH PLANERADE

Hela byggnaden totalrenoverades 2017. Under 2023 kommer sopstationen att flyttas till den första carporten. Området där nuvarande sopstation står kommer att omvandlas till vackra planteringar. Föreningen lägger 1000 kr per lägenhet och år på att skapa utomhustrivsel. I vår kommer en robotgräsklippare att införskaffas. Varje bostadsrättshavare sköter sin balkong eller uteplats. Dock tillhandahåller föreningen högtryckstvätt och olja.

PARKERING

Varje lägenhet har egen parkeringsplats med elstolpe för motorvärmare. Föreningen har två gästparkeringar. Till våren 2023 kommer varje lägenhet ha en 11 volts InCharge laddstolpe installerad vid sin parkeringsplats.

TV OCH BREDBAND

Föreningen har hösten 2022 tecknat ett förmånligt 5-årsavtal om bredband, TV och IP-telefoni med många kanaler för 240 kr per lägenhet och månad.

GÅRDSPLATS

På gården finns uppställningsplats för cyklar. Där finns även ett förrådsutrymme för cyklar, golfbagar och annat skrymmande.

Överlåtelseavgift
1 313 kr
Överlåtelseavgift betalas av
Kopare
Pantsättningsavgift
525 kr
Organisationsform
Bostadsrätt
Bostadsrättsföreningen
Äkta
Juridisk person tillåten
Nej
Delat ägande tillåten
Ja
Äger marken
ja
Nettoskuldsättningen
1 032 107 kr

Intresseformulär

Om du är intresserad av denna annons, fyll i formuläret nedan så återkommer vi till dig.

Karta

Bilder

Planritning

Vår affärsidé går ut på att presentera genomarbetade helhetslösningar, alla skräddarsydda för just din unika bostadsförsäljning. Vi vill ge dig en fastighetsmäklare som inte bara säger att hen gör mer utan också levererar en förstklassig tjänst. Från start till mål, från värdering till tillträde. Välkomna till Öfverholms!