Lilla Nygatan 3B   |   Sigtuna

Idylliskt boende i hjärtat av Sigtuna

Det här är din möjlighet att äga en pärla mitt i Sigtuna, där historien möter bekvämligheten av moderna renoveringar. Välkommen till Lilla Nygatan 3B, ett hus som erbjuder det bästa av båda världar. Med nära till allt får du ett trivsamt boende i ett av Sigtunas charmigaste hus.

Säljaren slutför renoveringen av fasad och uteplats. Så snart detta är klart kommer huset ut som Till Salu.
Adress
Lilla Nygatan 3B
Område
Sigtuna, Centrala Sigtuna
Pris
7 650 000 kr
Boarea
95 m²
Rum
4 rok
Tomt
203 m²

Interiör

Huset är i äldre stil med vackert stående, rödmålad lockläktpanel, spröjsade fönster och ett karakteristiskt sadeltak i tegel. Denna fastighet har en anmärkningsvärd historia, som sträcker sig tillbaka till 1760-talet. I modern tid har flera stora renoveringar genomförts, inklusive uppdateringar av badrum, staket, syll och dagvattenavrinning, vilket ger en perfekt balans mellan tradition och modern komfort.

Från glasverandan kommer du in i det härliga vardagsrummet (här finns färdig offert efter platsbesök för installation av eldstad om så önskas). Bortanför ligger matplats, förvaring och den platseffektiva spiraltrappan. Detta charmiga hem har tre sovrum, varav ett bekvämt ligger på entréplanet och ytterligare två på övervåningen. En nybyggd balkong i söderläge nås från ett av sovrummen på övervåningen, perfekt för att njuta av solen och omgivningen. Tomten, som mäter blygsamma 203 m², ger dig möjlighet att skapa din egen gröna oas med möjligheter till odling i låda och en insynsskyddad uteplats.

Köket är både funktionellt och charmigt, med gott om plats för matlagning och ett litet frukostbord. Badrummet med dusch på övre plan, har nyligen renoverats och kombinerar klassisk stil med moderna inslag. På entréplanet finns en nyligen renoverad WC. Parkettgolv och klinker ger ett tidlöst utseende till interiören.

Utomhus erbjuder huset en enkel men underbar trädgård, med en grusgång som leder till baksidan, där du finner en liten gräsmatta och en nybyggd altan i vackert fiskbensmönster. Trädgården är lättskött, men den med gröna fingrar kommer ändå att hitta möjligheter att njuta av trädgårdsarbete under sommarmånaderna.

Läget är svårslaget. Huset ligger bokstavligen ett stenkast från Sigtunas småbåtshamn och en trevlig strandpromenad längs vattnet åt ena hållet och Sigtunas huvudgata, Stora gatan åt andra hållet. Med sin centrala plats är allt inom räckhåll.

Historiskt sett har detta hus en speciell betydelse. "Tidningshuset" som omnämns tidigast 1761, har bland annat inhyst tryckeriet för Sigtuna Nya Tidning (1907) och är ett av Sigtunas äldre hus med en lång historia. Husets historia är väldokumenterad och det omnämns i flera böcker om Sigtuna. Även om huset inte är kulturminnesmärkt, ligger det inom Sigtunas bevarandeplan, vilken syftar till att bevarar stadens historiska atmosfär.

Sammanfattningsvis erbjuder detta hem dig möjligheten att leva nära allt i en historisk miljö, omgiven av en idyllisk trädgård och enkelt boende. Om du letar efter det perfekta stället att skapa ditt drömhem i Sigtuna, då har du hittat det! Kontakta oss idag för att arrangera en visning och uppleva charmen själv.

Antal rum
4 Rum

Byggnad

1½-plansvilla, 1760

Fasad
Trä
Stomme
Trä
Fönster
2-glas
Bjälklag
Trä
Grundmur
Natursten
Tak
Tegel, papp och plåt
Grundläggning
Betongplatta, mullbänk och torpargrund.
Uppvärming
Direkt El till vattenburet system
Ventilation
Självdrag

Renoveringar

2023 Laddstolpe installerad
2023 Nytt staket mot gatan
2023 Ny balkong från sovrum övre plan samt renovering av glasverandan
2023 Ny altan i fiskbensmönster på baksidan
2023 Grävt ut för dagvattenavrinning
2022 Nytt plank baksidan i tomtgräns.
2021 Ny Elpanna
2021 Sänkt marknivån. Hela timmersyllen bytt samt ny panel och vindpapp.
2020 Renovering av groventré/tvättstuga
2019 Totalrenovering av WC entréplan
2017 Badrum ÖP nybyggt ink. byggnation av takkupa. Våtrumsintyg finns.
2017 Ny VVB
Fiber indraget.
Betongplatta lilla entrén och glasverandan. Torpargrund och mullbänk övrigt. Skumglas (modern mullbänk under WC ep)

Energideklaration

Deklarationsdatum
Primärenergital
180 kWh/m² och år
Förbrukning
100 kWh/m² och år
Klass
F

Tomt

Tomt
203 m²
Typ
Trädgårdstomt
Bilplats
Idag finns det ingen parkering men det finns möjlighet att göra en där den gamla förrådsboden står idag.

Taxering

Typkod
220, Småhusenhet, bebyggd
Fastighetsbeteckning
Tryckaren 9
Taxeringsår
2021
Taxeringsvärde byggnad
1 164 000 kr
Taxeringsvärde mark
3 656 000 kr
Taxeringsvärde
4 820 000 kr

Vatten och avlopp

Kommunalt vatten året om. Kommunalt avlopp

Inskrivningar

Förmån: Avtalsservitut: Ledning, 01-IM3-55/388.1

Tomtindelning Stadsplan Ändring Av Dp Fornlämning (1 st)

Ekonomi

Personer i hushållet
4
El
44 333 kr
Vatten
3 965 kr
Renhållning
2 008 kr
Försäkring
9 649 kr
Totalt
59 955 kr/år
Pantbrev/inteckningar
4 133 000 kr

Omgivning

Sigtuna är landets äldsta stad med en 1000-årig historia. Den långa historien ger även många och tydliga avtryck i dagens småstad. Därför blir miljön här speciellt njutbar för kulturarvs och historia intresserade. Här finns ruiner, runstenar och många byggnader av 1700-1800-tals karaktär. Ett levande muséum ger kunskap om detta. Staden har en 100-årig bildningstradition som idag förvaltas och utvecklas genom kunskapsinriktade skolor. En lugn och vänlig småstadscharm som är sällsynt idag. Ändå närhet till storstad och flygplats. Ett ökat utbud av sport, gym och fritidsanläggningar liksom också stillsamma restauranger och caféer garanterar att både kropp och själ får sitt.

Mer finns att läsa under Bo i Sigtuna.

Intresseformulär

Om du är intresserad av denna annons, fyll i formuläret nedan så återkommer vi till dig.

Karta

Bilder

Fastighetskarta

Vår affärsidé går ut på att presentera genomarbetade helhetslösningar, alla skräddarsydda för just din unika bostadsförsäljning. Vi vill ge dig en fastighetsmäklare som inte bara säger att hen gör mer utan också levererar en förstklassig tjänst. Från start till mål, från värdering till tillträde. Välkomna till Öfverholms!