Trädgårdsgatan 3B   |   SIGTUNA

Del av anrika vackra Malmgården, det s.k. Grändhuset är till salu.

Del av anrika vackra Malmgården, det s.k. Grändhuset är till salu. Denna f.d. kuskbostad är hopbyggd med Malmgården sedan 1973. Det har i etapper genomgått en pietetsfull totalrenovering och all den gamla charmen finns kvar. I hjärtat av Sigtuna och ett stenkast från Sigtunafjärden. Sjöutsikt från nästan alla rum. Eleganta materialval och fiffig planlösning. Vackra kalkstensgolv, höga glasskjutdörrar ut mot trädgården, duschrum på bägge planen, bastu och öppen spis i köket. Ett drömboende av rang!
Adress
Trädgårdsgatan 3B
Område
SIGTUNA,
Pris
10 950 000 kr
Boarea
141 m²
Rum
5 rok
Tomt
517 m²

Interiör

Det s.k.Grändhuset var från början kuskbostad till Malmgården. Med ingång från Trädgårdsgatan ligger det i liv med Skolgränd, en tyst gränd utan fordonstrafik. Från nästan alla rum blickar man ut mot Malmgårdens vackra trädgård. Huset genomgick en omfattande pietetsfull renovering 2008-10. Hela huset har golvvärme. Två radiatorer har sparats som stödvärme. (Golvslingorna i matdelen ligger glesare än i halldelen. Därför har man installerat två konvertrar för bättre värme.) Entréplanet mäter 116 m² och består av hallar, matsal, duschrum, kök, punschveranda, vardagsrum och ett sovrum.

Matsalen har vitmålad lockpanel på långväggarna och svensk kalksten med golvvärme på golvet. Kalkstensgolvet fortsätter i hallarna på ömsom sidor om matsalen. En bardisk skiljer matsalen från hallen. Den har vitmålad lockpanel och en stenskiva ovanpå. Trätaket är vitmålat. Fyra dubbeldörrar utmed södra långväggen mot trädgården. Sommartid när man öppnar alla dörrarna känns matsalen nästan som en del av trädgården. Den inre hallen har vitmålat tak med spotlights.

Köket består av ett platsbyggt Alsikekök med släta grå luckor. Arbetsbänk i kalksten. På golvet ligger vackra trätiljor och taket har spotlights. Maten lagas på en induktionshäll från Miele. Kyl och frys är integrerade. Utmed hela långväggen finns arbetsbänk i kalksten med diskho framför ett av fönstren mot trädgården. I köket finns en braskamin, som man även kan se från matplatsen i den 2008 tillbyggda punschverandan, som har vackra spröjsade fönster i tre väderstreck och ett svart falsat plåttak. En trappa leder ut från verandan ner i trädgården. Punschverandan är en inspiration från Ekelöfska villan på Malmen.

Invid köket och punschverandan ligger vardagsrummet, som har ektiljor på golvet och vitmålade väggar. Även från detta rum har man tillgång till trädgården via en veranda under tak med mycket snickarglädje.

Med ingång från hallen och bakom köket ligger ett sovrum. Det har trägolv, tapetserade väggar och marmorfönsterbänk. Här finns en garderob och ett linneskåp.

Bakom trapphuset ligger det kombinerade duschrummet/tvättstugan. Det har grått klinkergolv med golvvärme och ljusgrått kakel på väggarna. Vikbara duschväggar, vägghängd WC, handfat med kommod och handdukstork. På motsatta sidan finns tvättmaskin och torktumlare från Miele, bänkskiva och flera överskåp. Spotlights i taket och två frostade fönster.

En ektrappa med glasräcken i övre hallen leder upp till övre planet. Detta disponerar allrum, duschrum med bastu och ett stort sovrum. Alla tre rummen har burspråk, varifrån man har utsikt över den vackra trädgården och Sigtunafjärden. Vackra golv i hela planet med ektiljor. Vitmålade trätak och träväggar samt synliga balkar i både allrum och sovrum. Sovrummet har dubbelgarderob och byxskåp.

Duschrummet ligger mellan de två rummen. Bastun har glasvägg och glasdörr, så från bastun har man vacker utsikt. Det ligger grått klinker på golvet och väggarna har vitt liggande kakel. Spotlights i taket, handdukstork, handfat med marmor framför fönstret i burspråket och wc i ett separat utrymme.

Säljarnas önskemål är att Grändhuset och Malmgården i första hand övertas av en köpare, men det finns möjlighet att sälja till två köpare.

Antal rum
5 Rum

Byggnad

1½-plansvilla, 1758, Ombyggt 1970 och tillbyggt 2008

Fasad
Träpanel
Stomme
Trä
Fönster
2-glas och 3-glas ISO
Bjälklag
Trä
Tak
Tegel (omlagt 2013) och falsad plåt
Grundläggning
Uppfylld torpargrund på stenfot
Uppvärming
Bergvärme installerad 2011 samt elburen golvvärme
Ventilation
Mekanisk till- och frånluft install 2009

1973 byggdes grändhuset ihop med Malmgården. Grändhuset har i etapper genomgått en pietetsfull totalrenovering och all den gamla charmen finns kvar.

Renoveringar

Fasaden målades om 2024
Fönstren renoverades 2024
Huset totalrenoverades 2010 inklusive takomläggning och tillbyggnad av glasverandan

Energideklaration

Deklarationsdatum
Förbrukning
76 kWh/m² och år
Klass
E

Tomt

Tomt
517 m²
Typ
Trädgårdstomt
Bilplats
Med infart från Skolgränd finns en grusad uppställningsplats för två bilar.

Övrig info

Vacker trädgård med lång perennrabatt med prunkande pioner och lavendel, gräsmatta, grusgångar och äppelträd.

Taxering

Typkod
220, Småhusenhet, bebyggd
Fastighetsbeteckning
Malmgården 6
Taxeringsår
2018
Taxeringsvärde byggnad
2 515 000 kr
Taxeringsvärde mark
1 701 000 kr
Taxeringsvärde
4 216 000 kr

Vatten och avlopp

Kommunalt vatten året om. Kommunalt avlopp

Inskrivningar

Ändring Av Dp (1996-09-18) Tomtindelning (1969-12-09) Stadsplan (1934-05-18) Fornlämning (1 st)

Ekonomi

Personer i hushållet
4
El
17 812 kr
Vatten
3 555 kr
Skorsten
200 kr
Försäkring
10 600 kr
Totalt
32 167 kr/år

Övrig info

I elen ingår uppvärmning. Vattenutgiften avser även renhållning.

Pantbrev/inteckningar
343 000 kr

Intresseformulär

Om du är intresserad av denna annons, fyll i formuläret nedan så återkommer vi till dig.

Karta

Bilder

Fastighetskarta

Vår affärsidé går ut på att presentera genomarbetade helhetslösningar, alla skräddarsydda för just din unika bostadsförsäljning. Vi vill ge dig en fastighetsmäklare som inte bara säger att hen gör mer utan också levererar en förstklassig tjänst. Från start till mål, från värdering till tillträde. Välkomna till Öfverholms!