Germunds väg 11   |   Sigtuna

1,5 plansvilla med källarvåning och stor tomt

Stort hus med stor potential. Entréplan med nytt modernt badrum och stilrent kök samt nya golv och braskamin. Övervåning med sovrum, allrum och badrum för barnen. Källare med tvättstuga, förråd och tonårsrum med groventré. Dubbelgarage och uppfart med plats för två bilar. Stor platt trädgårdstomt med bra insynsskydd från grannarna. Ligger i det omtyckta området Södertil med närhet till skolor, förskolor och natur.
Adress
Germunds väg 11
Område
Sigtuna, Södertil
Pris
6 495 000 kr
Boarea | Biarea
164 m² | 104 m²
Rum
8 rok
Tomt
1137 m²

Visningar


11:00 - 11:45

Föranmäl er för bättre service och information

Interiör

Germunds väg 11 ligger i det omtyckta, barnvänliga villaområdet Södertil ca 3 km från centrala Sigtuna. Här har du nära till både skolor och natur. Ta cykeln ner till Munkholmsbadet om somrarna eller vandra på stigarna i Tilskogen.

Huset är byggt under tidigt 70-tal och har tre våningsplan inklusive källarplan. Husets stora fördel är de många sov- och allrummen. Säljaren har även genomfört många stora och kostsamma renoveringar. Ett hus som passar stora familjer i olika former.

Entréplanet har kök (renoverat 2023), vardagsrum, badrum (renoverat 2018) och tre sovrum. Övre planet har tre sovrum och ett allrum samt en WC. Källarplanet har förråd, allrum, WC, duschrum med bastu, tvättstuga, pannrum och fler förråd. Källarens rum där bastun ligger är en pågående renovering som köparen själv kommer få avsluta.

Vardagsrummet ligger mot husets baksida och har utgång till uteplatsen i västerläge. Modern braskamin installerad. Köket ligger i anslutning till vardagsrummet med en öppen känsla, en samlingspunkt för familj och vänner.

Övre planet är ytskiktsrenoverat med nya gipsväggar och tak. Ny ekparkett i hela planet. Två mindre sovrum och ett större med ett stort allrum i mitten av planet och ett mindre badrum som med fördel renoveras och utrustas med dusch. Mitt emot WC:n ligger en klädkammare. Ett trevligt våningsplan för med många möjligheter.

Källarplanet behöver endast ytskiktsrenoveras för trevnad. Om man vill att det ska nå sin fulla potential finns det utrymme för spa-avdelning, stora allrum, tonårsrum m.m. samtidigt som det finns förrådsutrymmen och tvättstuga.

Stor gräsmatta på baksidan av huset.

Internetanslutning via fiber.

Besiktning är beställd tillsammans med energideklaration.

Antal rum
8 Rum

Byggnad

1½-plansvilla med källare, 1971

Fasad
Tegel
Stomme
Trä
Fönster
2-glas och 3-glas
Bjälklag
Trä
Grundmur
Betong
Tak
Betongpannor
Grundläggning
Källare
Uppvärming
Bergvärme
Ventilation
FTX

Stort dubbelgarage med en förrådsdel. Friggebod i trädgården.

Renoveringar

- Solceller (pågående installation)
2024 - Ytsikt övreplan
2024 - Ny elcentral
2024 - Alla fönster (förutom källare) bytta
2021 - Taket (ny läkt, papp och pannor samt plåtdetaljer)
2021 - Nya gavlar med ny isolering
2023 - Köket renoverat
2018 - Badrum entréplan totalrenoverat

Energideklaration

Klass
None

Tomt

Tomt
1137 m²
Typ
Trädgårdstomt

Taxering

Typkod
220, Småhusenhet, bebyggd
Fastighetsbeteckning
Södertil 4:7
Taxeringsår
2021
Taxeringsvärde byggnad
2 529 000 kr
Taxeringsvärde mark
1 776 000 kr
Taxeringsvärde
4 305 000 kr

Vatten och avlopp

Kommunalt vatten året om. Kommunalt avlopp

Inskrivningar

Ändring Av Detaljplan (1996-09-19) Tomtindelning (1970-02-03) Stadsplan (1969-05-05)

Ekonomi

Personer i hushållet
5
El
39 050 kr
Vatten
6 500 kr
Skorsten
350 kr
Renhållning
2 299 kr
Försäkring
10 440 kr
Totalt
58 639 kr/år
Pantbrev/inteckningar
4 445 000 kr

Omgivning

Södertil är ett villområde som byggdes på 60- och 70-talet. Majoriteten av fastigheterna har stora tomter med uppvuxen vegetation. Området har genomgått ett generationsskifte och bebos nu jämt fördelat av äldre och barnfamiljer. Nära till strövområden i Tilskogen med bär och svampplockning. I Södertil finns skola och förskola.

På Munkholmen och i TIlskogen finns badstränder för varma sommardagar.

Buss 575 tar dig till Märsta station och därifrån enkelt vidare till Arlanda, Uppsala eller Stockholm. Det finns även flygbussar som går kontinuerligt mellan Stockholm Arlanda Airport och Sigtuna stad, Märsta, Uppsala och Stockholm.

TV och Bredbandanslutning

Bredband
Fiber

Intresseformulär

Om du är intresserad av denna annons, fyll i formuläret nedan så återkommer vi till dig.

Karta

Bilder

Fastighetskarta

Vår affärsidé går ut på att presentera genomarbetade helhetslösningar, alla skräddarsydda för just din unika bostadsförsäljning. Vi vill ge dig en fastighetsmäklare som inte bara säger att hen gör mer utan också levererar en förstklassig tjänst. Från start till mål, från värdering till tillträde. Välkomna till Öfverholms!