Fiskare Öhrlunds gata 10   |   Sigtuna

Elegans och funktion i vacker symbios.

Högt belägen tvåplansvilla på en av Björkbackas större tomter med vacker utsikt över Garnsviken och Sigtuna. Moderna, genomtänkta val där design och funktion tillsammans skapar ett vackert hem. Här finns gott om plats för den stora familjen med totalt sex sovrum i huset. Övre plan har fyra av dessa rum med ett eget sällskapsrum som knytpunkt. Stora fönsterpartier för utsikten och eldstäder för känslan. Extra stor kapacitet gällande varmvatten med flera smarta lösningar för låga driftkostnader. Stor carport med förrådsdel. Kontakta mäklaren om ni har några frågor!

Adress
Fiskare Öhrlunds gata 10
Område
Sigtuna, Björkbacka Strand
Pris
12 995 000 kr
Boarea
215 m²
Rum
8 rok
Tomt
1425 m²

Budgivning

Budgivning pågår
12 500 000 kr

Interiör

En mycket väl genomtänkt tvåplansvilla där sobra designval tillsammans med praktisk funktionalitet har skapat ett trivsamt hem för den moderna familjen.

Entréhallen med sin platsbyggda förvaring ansluter direkt till en stor öppen yta som tjänar som central knytpunkt varifrån man når entréplanets alla delar. Du noterar genast den generösa takhöjden och den vackra trappan som med sin mjuka framtoning står stabilt i stål och trä. Bred (20-30 cm), 21 mm tjock (varav 8 mm ek) enstavig ekparkett är genomgående i hela huset och under ligger den vattenburna golvvärmen som ger en jämn och behaglig temperatur. Bergvärmen som förser huset med varmvatten är placerad i ett pannrum i carportens förråd vilket gör att ni slipper se tekniken i huset. Vid entréhallen finns en WC med dusch. Totalt finns tre i huset.

Från den stora hallen når du vidare in i vardagsrummet samt till köket och matplatsen. Köket är i massivt trä av fabrikatet Tibro. Vitmålade luckor och med en bänkskiva i stenkomposit från Spekva Natural Stone i Danmark. Samtliga vitvaror är av märket Siemens inklusive den smarta diskmaskinen som är upphöjd för att förenkla i och urplockning. Naturligtvis har man induktionshäll men med tillägget gas-funktion.

Vardagsrummet har stora fönsterpartier i söderläge och i bortre änden av rummet når man ett sovrum/arbetsrum via en skjutdörr.

Matplatsen har gott om plats för stora möblemang tack vare den utbyggda absiden. Här kan man se ett av många exempel på hur genomtänkt huset faktiskt är. Precis som i flera av rummen har man använt stålpelare i hörnen för att kunna installera fönster i L-form (kant i kant). Detta skapar en ökad känsla av öppenhet samtidigt som det släpper in mer ljus i rummet. Vardagsrummet har en stor platsbyggd bokhylla, utgång till uteplatsen samt en braskamin. Brasan ligger precis vid matplatsen men syns från hela rummet. Kaminen är vattenmantlad vilket innebär att den värmer upp vatten som skickas ner till en ackumulatortank i pannrummet. Detta för att ytterligare sänka driftkostnaderna för huset. Detta är ett av många exempel på hur välplanerat huset är. Ett annat exempel är att ventilationen återanvänder den varma luften på sommaren och skickar ner den i borrhålen för bergvärmen samtidigt som den tar upp kall luft för att kyla.

Uteplatsen är delvis under tak så ni slipper oroa er för att vädret ska hålla i sig.

På entréplanet ligger även master bedroom som har både klädkammare, badrum en suite och utgång till en egen uteplats. Väggarna är målade i en kalkfärg från Lady Minerals. Samma sorts färg har använts i tre av sovrummen på övre plan.

Övre plan består av fyra väl tilltagna sovrum, ett stort allrum med panoramafönster mot vattnet samt badrum med bastu. Precis som på entréplanet har du högt i tak. I badrummet finns både bubbelbadkar, dusch, kommod och bastu med utsikt mot vattnet. Badrummet har en inre dörr till toaletten så flera kan nyttja faciliteterna samtidigt. Allrummet har inbyggda högtalare i väggen vid TV:n. Vid trappan finns en lucka för smutskläder med nedkast som leder rakt ner i tvättstugan, sorterat och klart. Från övre planets allrum kan du gå ut på en balkong med utsikt över Garnsvikens vatten och Sigtuna. Balkongen fortsätter runt hörnet till en förstärkt del vilket möjliggör spabad för den som verkligen vill njuta av utsikten.

Vid carporten finns det två varmbonade förråd. Från framsidan ett mindre och på baksidan når man rum där bergvärmepumpen står. I anslutning till det finns ett varmbonat rum som kan användas som förråd eller möblerat.

Antal rum
8 Rum

Byggnad

2-plansvilla, 2011

Boarea
215 m²
Fasad
Puts
Stomme
Lättbetong
Fönster
3-glas ISO
Bjälklag
Betong
Plåtarbete
Lackerad plåt
Tak
Plåt
Grundläggning
Betongplatta
Uppvärming
Bergvärme
Ventilation
FTX

Energideklaration

Deklarationsdatum
Primärenergital
86 kWh/m² och år
Förbrukning
48 kWh/m² och år
Klass
C

Tomt

Tomt
1425 m²
Typ
Trädgårdstomt

Taxering

Typkod
220, Småhusenhet, bebyggd
Fastighetsbeteckning
Norrtil 3:177
Taxeringsår
2018
Taxeringsvärde byggnad
3 616 000 kr
Taxeringsvärde mark
1 455 000 kr
Taxeringsvärde
5 071 000 kr

Vatten och avlopp

Kommunalt vatten året om. Kommunalt avlopp

Inskrivningar

Gemensamhetsanläggning: Sigtuna Norrtil GA:10 ändamål: Radio-tv och/eller tele, Gemensamhetsanläggning: Sigtuna Norrtil GA:9 ändamål: Grönområden

Detaljplan

Ekonomi

Personer i hushållet
6
El
31 500 kr
Vatten
7 000 kr
Skorsten
1 600 kr
Samfällighetsavgift
5 140 kr
Renhållning
2 260 kr
Försäkring
8 899 kr
Totalt
56 399 kr/år
Pantbrev/inteckningar
8 704 000 kr

Karta

Bilder

Badbrygga i området
Fastighetskarta
Övre plan
Entréplan

Vår affärsidé går ut på att presentera genomarbetade helhetslösningar, alla skräddarsydda för just din unika bostadsförsäljning. Vi vill ge dig en fastighetsmäklare som inte bara säger att hen gör mer utan också levererar en förstklassig tjänst. Från start till mål, från värdering till tillträde. Välkomna till Öfverholms!