Drottning Kristinas väg 25   |   Sigtuna

Souterrainvilla,198 m², med gångavstånd till Stora gatan.

Välkommen till denna rymliga arkitektritade villa med takterrass på populära Harberget, bara en strandpromenad från Sigtuna Stadskärna.

Entréplan består av en rymlig hall, kapprum, ett stort bibliotek/kontor som enkelt kan göras om till två sovrum, bastu & duschrum, rymlig tvättstuga samt gästtoalett. Från hallen finns ingång till dubbelgarage och förrådsutrymmen. Från förrådet når man även ett bergrum, som fungerar som extra förråd, eller varför inte ta steget fullt ut och bygga Sigtunas häftigaste vinkällare.

Det övre planet har en egen sovrumsavdelning med 3 sovrum och en trevlig hall i mitten där man når det stora badrummet.

Det stora öppna vardagsrummet är inramat av fönster med utsikt över Mälaren samt med utgång till den lummiga och soliga altanen.

Vardagsrummet är trevligt disponerat med möjlighet till många olika planlösningar samt möbleringar. Finns plats för stor matsalsmöbel, sittgrupper, tv och har även en tidsenlig öppen spis med takfönster upp mot takterrassen. Det rymliga köket med möjlighet till större matgrupp eller köksö finns i anslutning till altanen med en trappa upp till den härliga takterrassen samt trädgård med anslutning till den lummiga skogen bakom huset.

Takterrassen har en fin utsikt mot Mälaren och bra solläge, samt en lättskött trädgårdsdel med vackra fruktträd.

Villan har genomgående parkettgolv förutom allrum/arbetsrum med trägolv samt kök med stengolv och golvvärme. Huset med sin trevliga arkitektur har behov av modernisering för att komma till sin fulla rätt. Ett perfekt boende för hela familjen på en lugn och trivsam gata i en en av de charmigaste delarna av Sigtuna stad.

Det är gångavstånd till Sigtuna stadskärna, allmänna kommunikationer samt till förskola och skolor. Man kan gena genom skogen till Väringaskolan (F- åk 6) och S:t Olofs skola (Åk 7-9). På samma gata ligger den omtyckta Montessoriförskolan Sandsborg. Sigtuna har även flera andra bra skolor, inklusive den kända gymnasieskolan SSHL. Det är nära till vackra strövområden, både utmed strandkant och i skog samt villan har Sigtuna Golfklubb inom cykelavstånd.
Adress
Drottning Kristinas väg 25
Område
Sigtuna, Harberget
Pris
6 495 000 kr
Boarea | Biarea
198 m² | 54 m²
Rum
5 rok
Tomt
1153 m²

Budgivning

Budgivning pågår

Interiör

Entréhallen är rymlig och har klädförvaring i ett utrymme avsides. Entrédörren har sidoljus på bägge sidor om dörren. För övrigt har alla boningsrum parkettgolv utom allrum/arbetsrum, som har ett trägolv.

Souterrainplanet består av entréhall, ett stort bibliotek som lätt kan göras om till två sovrum, dusch och bastu bakom tvättstugan , kapprum med gästtoalett, dubbelgarage och förrådsutrymmen. Från förrådet når man ett bergrum, som fungerar som extra förråd för däck och trädgårdsdynor m.m.

Det övre planet ligger ett vardagsrum i vinkel, kök och en sovrumsavdelning med hall, tre sovrum och badrum.

Vardagsrummet har fönster utmed hela långväggen och den södra väggen med utgång till bra altan. Det stora vardagsrummet är uppdelat mellan en matsalsdel, utrymme för sittgrupp och en TV-hörna i vinkeldelen. Denna har takfönster och öppen spis.

Huset har genomgående behov av modernisering för att komma till sin fulla rätt.

Antal rum
5 Rum

Byggnad

1-plansvilla med souterrainvåning, 1972

Boarea
198 m²
Biarea
54 m²
Fasad
Trä
Stomme
Trä
Fönster
2-glas
Bjälklag
Trä
Grundmur
Betong
Tak
Papp
Grundläggning
Grundsula
Uppvärming
Direkt El/luftvärmepump
Ventilation
Självdrag

Tomt

Tomt
1153 m²

Taxering

Typkod
220, Småhusenhet, bebyggd
Fastighetsbeteckning
Branten 4
Taxeringsår
2021
Taxeringsvärde byggnad
2 929 000 kr
Taxeringsvärde mark
2 833 000 kr
Taxeringsvärde
5 762 000 kr

Vatten och avlopp

Kommunalt vatten året om. Kommunalt avlopp

Inskrivningar

Avtalsservitut Vattenledning

Last: Avtalsservitut: Vattenledning, 01-IM3-69/3592.1

Last: Avtalsservitut: Väg, 01-IM3-46/37.1

Stadsplan Tomtindelning

Ekonomi

El
50 000 kr
Vatten
4 500 kr
Skorsten
300 kr
Renhållning
2 000 kr
Försäkring
7 500 kr
Totalt
64 300 kr/år

Övrig info

Kostnad för el inkluderar uppvärmning och hushållsel.

Pantbrev/inteckningar
845 000 kr

Omgivning

Harberget är ett omtyckt villaområde mycket nära Sigtunas stadskärna. Många av husen här har sjöutsikt över Sigtunafjärden och Garnsviken.

Gångavstånd ner till Stora gatan i Sigtuna. Där hittar du matbutiker, vårdcentral, bank, gym och mycket mer.

I Sigtuna finns det ett stort utbud av fritidsaktiviteter och nöjen. Flera högt ansedda restauranger och ännu fler caféer. På Stora gatan finns Sigtunas egna biograf Gröna Ladan. Där visas alla de senaste storfilmerna i den trevligaste möjliga miljön.

Läs mer på

Sigtuna Kommun


Destination Sigtuna


Biograf Gröna Ladan

Intresseformulär

Om du är intresserad av denna annons, fyll i formuläret nedan så återkommer vi till dig.

Karta

Bilder

Vår affärsidé går ut på att presentera genomarbetade helhetslösningar, alla skräddarsydda för just din unika bostadsförsäljning. Vi vill ge dig en fastighetsmäklare som inte bara säger att hen gör mer utan också levererar en förstklassig tjänst. Från start till mål, från värdering till tillträde. Välkomna till Öfverholms!