Drottning Kristinas väg 12B   |   Sigtuna

Storslagen sjöutsikt

Med sin karakteristiska stenmur vilar denna digra villa på Harbergets sluttning. Ett stenkast från den gamla stadens hjärta, nära till allt. Från husets flera balkonger och terrasser har du privilegiet att njuta av en sjöutsikt över Mälaren och Garnsviken med Björkbacka och Munkholmen som inramning. Välkommen till Drottning Kristinas väg 12B!

Adress
Drottning Kristinas väg 12B
Område
Sigtuna, Harberget
Pris
12 950 000 kr
Boarea
312 m²
Rum
8 rok
Tomt
950 m²

Visningar


10:00 - 11:00

Föranmäl er för bättre service och information.

Boka tid

Interiör
Drottning Kristinas väg 12B ligger högt belägen på Harberget i Sigtuna. Från husets tre våningsplan har man utsikt över Mälaren och Garnsviken nedanför. En stor sluttningstomt med en enorm outnyttjad

potential. Varför inte göra som grannen och bygga till en terrass med pool? Huset har dubbelgarage, flera balkonger och uteplatser och en svårslagen sjöutsikt. Gångavstånd till stadens butiksgata, skolor och andra aktiviteter. Samtliga plan har vattenburen golvvärme.

En stor entréhall med klinker och smarta styrsystem för husets el. Med en enkel knapptryckning ställer huset om för att du inte ska behöva fundera på om strykjärnet är på i tvättstugan eller om det är släckt i barnens rum.

Entréplanet består till största del av vardagsrum med matplats och köket. Generösa sällskapsytor för ett härligt umgänge och stora möblemang. En stor öppen spis mitt i rummet som den självklara stämningshöjaren under årets mörka månader.

I direkt anslutning till vardagsrum och matplats har du det välplanerade Poggenpohlköket med köksö mot vattnet. Samtliga maskiner är av märket Gaggenau. På denna plats har du nöjet att laga mat i ett exklusivt kök med en exklusiv utsikt. För att ytterligare förstärka detta har du, vid köket och matplatsen, stora skjutbara fönsterpartier från vilka utsikt och sol strömmar in i rummet. Utanför ligger entréplanets balkong med plats för en cafégrupp.

Entréplanets avslutande del är det enorma badrummet i vilket du har WC, dubbla handfat med kommoder, spabad modell Jacuzzi, dusch och avslutningsvis bastu med fönster mot vattnet. Badrummet har också en egen uteplats där du helt insynsskyddat kan svalka dig efter bastun i bekväma loungemöbler.

Övre plan består av ett stort allrum, dusch och toalett, ett mindre hemmakontor/sovrum och ett större sovrum. Från allrummet har du tillgång till en mindre balkong som trots sin ringa storlek kan skryta med husets bästa utsikt.

Souterrainplan utgörs av tre större sovrum, ett allrum, en tvättstuga, två duschrum och maskinrum/pannrum. En svårslagen planlösning för den som vill separera barnen och föräldrarnas sovavdelningar med ett våningsplan emellan. Barnen får här, förutom egna mycket stora och ljudisolerade rum, ett gemensamt eget allrum att ta emot vänner i. Duschrummen ligger i hallen mitt emot sovrummen och är planerade så att alla i huset ska ha ett eget handfat.

Den mycket stora tvättstugan har torkskåp, torktumlare och tvättmaskin. Flera garderober för linneförvaring och stora bänkytor. Allt för att göra skötseln av hushållet så enkel som möjligt.

Från souterrainplanets allrum nås altanen och den stora uteplatsen. Omgärdad av grönska och en fantastisk utsikt över Mälaren och Munkholmen. En sagolik plats som väntar på att få formas till ert eget lilla paradis.

Antal rum
8 Rum

Byggnad

§.v., 1948
Om- och tillbyggnad 2003-04

Boarea
312 m²
Fasad
Puts
Stomme
Betong
Fönster
3-glas
Bjälklag
Betong och trä
Plåtarbete
Galvaniserad målad plåt
Grundmur
Betonghålsten
Tak
Betongpannor
Grundläggning
Souterraingrund med ergebjälklag
Uppvärming
Bergvärme
Ventilation
FTX

Energideklaration

Deklarationsdatum
Primärenergital
140 kWh/m² och år
Förbrukning
88 kWh/m² och år
Klass
E

Tomt

Tomt
950 m²
Typ
Naturtomt

Taxering

Typkod
220, Småhusenhet, bebyggd
Fastighetsbeteckning
Snörin 13
Taxeringsår
2018
Taxeringsvärde byggnad
3 299 000 kr
Taxeringsvärde mark
3 475 000 kr
Taxeringsvärde
6 774 000 kr

Vatten och avlopp

Kommunalt vatten året om. Kommunalt avlopp

Inskrivningar

Stadsplan Tomtindelning

Ekonomi

Personer i hushållet
4
El
62 580 kr
Vatten
3 280 kr
Skorsten
300 kr
Renhållning
2 624 kr
Försäkring
7 078 kr
Totalt
75 862 kr/år

Övrig info

I elkostnaden ingår uppvärmningen.

Pantbrev/inteckningar
2 500 000 kr

Omgivning

Harberget är ett omtyckt villaområde mycket nära Sigtunas stadskärna. Många av husen här har sjöutsikt över Sigtunafjärden och Garnsviken.

Gångavstånd ner till Stora gatan i Sigtuna. Där hittar du matbutiker, vårdcentral, bank, gym och mycket mer.

I Sigtuna finns det ett stort utbud av fritidsaktiviteter och nöjen. Flera högt ansedda restauranger och ännu fler caféer. På Stora gatan finns Sigtunas egna biograf Gröna Ladan. Där visas alla de senaste storfilmerna i den trevligaste möjliga miljön.

Karta

Bilder

Fastighetskarta

Vår affärsidé går ut på att presentera genomarbetade helhetslösningar, alla skräddarsydda för just din unika bostadsförsäljning. Vi vill ge dig en fastighetsmäklare som inte bara säger att hen gör mer utan också levererar en förstklassig tjänst. Från start till mål, från värdering till tillträde. Välkomna till Öfverholms!