Blåsippsvägen 8   |   Sigtuna

Välkommen till ett totalrenoverat charmigt hus på Holmen, 15 minuters bilväg från Sigtuna. 1616 m² stor uppvuxen tomt med äppelträd, vinbärsbuske och blomster. Carport med förråd, bastuhus och en sommargäststuga finns på tomten. Båtplats ingår. På framsidan finns en 25 m² stor altan under tak. Söker du lugn och ro, trevliga grannar, fin natur och närhet till vatten? Här finner du allt detta!
Adress
Blåsippsvägen 8
Område
Sigtuna, Holmen
Pris
3 500 000 kr
Boarea
48 m²
Rum
3 rok
Tomt
1616 m²

Interiör

Blåsippsvägen 8 ligger ute på Holmen 20 min utanför Sigtunas stadskärna. En vacker och rofylld plats att bo på med vackra strövområden, härliga badmöjligheter och Mälaren allstädes närvarande.

Huset har totalrenoverats under 2023 och 2024. Nya golv, tak och väggar i hela huset. Taken består av huntonitplattor och alla golv är i samma laminatutförande.

Vardagsrummet är öppet mot köket. Väggarna är sandfärgade och mitt i rummet finns en vitslammad öppen spis, som sprider värme och trivsel. Den inspekterades i dagarna och är utan anmärkning. Väggarna i köket och hallen är målade i samma kulör som vardagsrummet.

Köket kommer från IKEA. Inredningen har vita släta luckor och en marmormönstrad väggplatta som stänkskydd. Bänkskivan består av vit laminat. Köket är utrustat med med en kyl/frys från Gorenje, häll och ugn från Bosch och en kolfilterfläkt. Det är förberett med el och avlopp för diskmaskin.

Duschrummet har grått klinkergolv med golvvärme och gråmålade väggar. Duschen har rundade vikdörrar. Det är förberett för en tvättmaskin under bänken.

Det finns två sovrum. De är båda tapetserade i modern stil.

Huset har totalrenoverats invändigt. Det kvarstår lite utomhusmålning, men den renoveringen är den enklaste och billigaste.

Trädgården är stor och prunkande. Här finns rikligt med plats för odling eller lek och stoj. Högst upp på tomten ligger bastuhuset. Därifrån har man en vacker vy över Mälaren. Från vardagsrumsfönstret kan man också se Mälaren. Nedanför Blåsippsvägen vid Norrviken ligger den gemensamt ägda bryggan som förvaltas av Holmens båtklubb. En båtplats ingår i köpet.

Antal rum
3 Rum

Byggnad

1-plansvilla, 1962, Totalrenoverad 2024

Fasad
Trä
Stomme
Trä
Fönster
2-glas
Bjälklag
Trä
Tak
Plåt
Grundläggning
Krypgrund
Uppvärming
Frånluftsvärmepump

Sommargäststuga på ca 13 m². Bastuhus på 7 m². Vid vägen finns en carport med ett förråd.

Tomt

Tomt
1616 m²
Typ
Trädgårdstomt

Taxering

Typkod
220, Småhusenhet, bebyggd
Fastighetsbeteckning
Bodarna 1:25
Taxeringsår
2021
Taxeringsvärde byggnad
403 000 kr
Taxeringsvärde mark
1 080 000 kr
Taxeringsvärde
1 483 000 kr

Vatten och avlopp

Gemensamt vatten året om. Enskilt avlopp - 2-kammarbrunn med sluten tank.

Inskrivningar

Gemensamhetsanläggningar:

Sigtuna Bodarna GA:1 ändamål: Vägar, d.v.s. den 400 m långa väg som börjar strax före stora ladan och slutar vid flaggstängerna vid ankomsten till Holmen.

Sigtuna Bodarna GA:2 ändamål: Vägar och Vattenförsörjning. GA:2 tar vid flaggstängerna och innefattar holmens övriga vägar inklusive Ekuddsvägen samt alla grönområden. Till grönområde räknas skogsmark, berg, stränder och badet med bryggan.

Sigtuna Bodarna GA:3 ändamål: Vattenförsörjning, GA:3 avser de vatteninstallationer som består av vattenanläggningen för dricksvatten samt brandposter. Till GA:3 hör ett skyddsområde för vattentäkten, vilket betyder att man inte får göra vad som helst i detta område. Man måste vara rädd om det vatten som skall drickas.

Sigtuna Killinge GA:4 ändamål: Vägar. Denna gemensamhetsanläggning avser vägsträckan från 263:an via Granby och Killinge för att ta sig till Holmen och slutar 20 m före "Esters lada".

Byggnadsplan (1952-06-11)

Ekonomi

Personer i hushållet
0
El
10 000 kr
Vatten
1 500 kr
Skorsten
690 kr
Samfällighetsavgift
14 378 kr
Renhållning
1 414 kr
Försäkring
5 500 kr
Totalt
33 482 kr/år

Övrig info

I elen ingår uppvärmning. Siffran är uppskattad då ingen bott i huset under de två år som huset renoverats. Av samma anledning finns ingen energideklaration.

Pantbrev/inteckningar
1 500 000 kr

Omgivning

Holmen är ett mycket omtyckt bostadsområde med ca 60% permanentboende och 40 % sommargäster. Det är lugnt, tryggt och trivsamt. Vid infarten till Holmen ligger en fin badstrand med brygga, en uppskattad plats för stora och små.

Båtklubben är en förening för dem som har sin båt vid den gemensamt ägda bryggan i Norrviken. Det finns en bollplan vid pumphuset på Konvaljevägen. Från den utgår också en vandringsled längs åkerkanten från Holmen till skogen på andra sidan Norrviken.

Det råder en hastighetsbegränsning på 20 km i timmen inom området. Det finns skolskjuts in till Sigtunas skolor, som är kända för sin höga kvalité. För de mindre barnen finns en förskola helt nära i Granby. Det är inte långt till Bålsta, Uppsala, Stockholm eller Arlanda.

Intresseformulär

Om du är intresserad av denna annons, fyll i formuläret nedan så återkommer vi till dig.

Karta

Bilder

Vår affärsidé går ut på att presentera genomarbetade helhetslösningar, alla skräddarsydda för just din unika bostadsförsäljning. Vi vill ge dig en fastighetsmäklare som inte bara säger att hen gör mer utan också levererar en förstklassig tjänst. Från start till mål, från värdering till tillträde. Välkomna till Öfverholms!