Albods väg 18   |   Sigtuna

Rymlig villa med pool


Rymlig villa i vinkel med massor med förrådsutrymmen. Poolområdet är förstklassigt, 170 m² stort pooldäck i teakliknande underhållsfritt virke samt med altan i granit/skiffer under tak. Det finns fem sovrum på entréplanet och ett biorum/gillestuga/ fullt utrustat för ny ägare. 2002 byggdes del av villan om med tonårsavdelning och ett stort badrum med både dusch och bubbelbadkar. Taket lades om 1998 och omdränering utfördes 2007. Vattenburet värmesystem med kombipanna och extra luftvärmepump med två inomhusenheter. 1350 m² stor trädgårdstomt med dubbelgarage och uppställningsplats för flera bilar. Fiberanslutet. Nära till Tilskogen, förskolor och skola (1-6).
Adress
Albods väg 18
Område
Sigtuna, Södertil
Pris
6 995 000 kr
Boarea | Biarea
149 m² | 147 m²
Rum
6 rok
Tomt
1350 m²

Visningar


16:00 - 17:00

Boka tid

Interiör

ENTREPLANET

Entréhallen har klinkergolv med golvvärme. Det fortsätter bort genom hallen till groventrén. Denna är försedd med praktisk ho, två garderober med hyllplan emellan.

Vardagsrummet är stort och ljust med ljusinsläpp från tre väderstreck. Ljus tapet och ekparkett. Rummet har direktaccess till poolområdet via en altandörr. En trappa leder ner till källarplanet.

Köket beskrivs bäst som ett arbetskök, som ligger öppet mellan vardagsrummet och en stor matplats. Detta har fönster utmed hela kortväggen. Även här finns det en altandörr ut till trädgården. Väggarna är ljusa och på golvet ligger korkoplast. Köket kommer från Smålandskök med vita profilerade luckor med ekkant upptill och nertill. Bänkskiva i slitstark eklaminat och beige kakel som stänkskydd. Vitvarorna är av märket Husqvarna och är från 1986 utom diskmaskinen som är en Bosch från 2020. Vid matplatsen sitter den ena inomhusenheten till husets luftvärmepump.

Badrummet byggdes 2002. Det är rejält tilltaget och ger plats åt duschhörna med vikbara väggar, dubbelhandfat med kommod och en stor spegel, handdukstork, ett hörnbubbelbadkar, högskåp och WC. Större delen av väggen mot hallen består av betongglas. som ger ljus men inte insyn Det sitter spotlights i taket. Golvet består av klinker i jordnära färger med golvvärme och väggarna är helkaklade.

Från hallen vid groventrén når man tonårsavdelningen, som består av ett stort sovrum och ett sällskapsrum med bioduk och 500W/5.1 högtalare som lämnas kvar samt WC-rum med duschkabin. Sovrummet har ekparkett, vitmålade väggar, en fondtapet runt sängen och dubbelgarderob med spegeldörrar.

På entréplanet finns utöver tonårsrummen tre sovrum till. Master bedroom har ekparkett och en hel garderobsvägg bakom spegelskjutdörrar. Bakom dörrarna döljer sig en stor bioduk samt 500W/5.1 högtalare som ingår i köpet.

De två övriga sovrummen har också ekparkett och tapetserade väggar.

KÄLLARPLANET

En trappa ner finns ett biorum/gillestuga med furutiljor på golvet och furupanel på väggarna. Taket består av vitmålade plank och mörka balkar försedda med spotlights. Här finns en pampig vitslammad murad öppen spis. Det här rummet har varit familjens biorum. En162", 16:9 motordriven projektorduk med tillhörande projektor och 500W/5.1 högtalare ingår i köpet.

Förutom ovan nämnda biorum består källarplanet av ett 30 m² stort hobbyrum, som idag används som kontor. Detta rum har egen ingång, trätak och plastmatta på golvet. Här kommer fibern in. Ett kassaskåp som står här ingår i köpet. Vidare finns en relaxavdelning med hemmagym, tvättstuga, dusch, stor bastu och ett separat WC-rum. Gymredskapen lämnar säljaren kvar. I pannrummet finns en oljetank, en kombipanna olja/el och inkommande vatten och proppskåp.

Vidare finns ett ca 20 m² stort inrett kallförråd/matkällare. Alla hyllor och en extrafrys ingår. Hallen mellan gillestugan och relaxavdelningen har tre garderober och två linneskåp.

Antal rum
6 Rum

Byggnad

1-plansvilla i vinkel med källare, 1973

Boarea
149 m²
Biarea
147 m²
Fasad
Kalksandsten och trä
Stomme
Trä
Fönster
2-glas, enstaka isolerglas
Bjälklag
Trä
Grundmur
Lecablock
Tak
Mansardtak med betongpannor ovan råspont & takpapp
Grundläggning
Källare
Uppvärming
kombipanna el och olja samt luftvärmepump med två inomhusenheter
Ventilation
Mekanisk (endast frånluft)

Övrig info

1975-Uppfördes garaget.

1986-Byte av kökets vitvaror.

1998-Byte av takpapp och läkt på yttertaket.

1999-Installation av kombipanna El/Olja.

2002-Renovering WC/dusch/badrum på entréplan och

renovering av grov entré och sovrum intill.

2003-2004-Målning av husets fasader samt garage.

2004-2015-Uppfördes altanen.

2007-Uppfördes poolen.

2008-Uppfördes plank.

2007-Uppfördes granit/skifferaltan.

2007-Omdränering av källarensgrundmurar.

2007-Installation av luft/luftvärmepump med två inomhusenheter.

2014-Byte av expansionskärl på värmesystemet.

2018-Duschkabin installerades på entréplanets WC.

2019-Målning av skorstenar/takplåtar.

2020-Varmvattenpump/styrkort/flödesvakt i pannan byttes.

2020-Ny tvättställsblandare och duschblandare i källare.

2020-Ny diskmaskin.

2022-Ny takfläkt för frånluftsventilation.

2022-Sex nya branddetektorer kopplade till larmcentral.

Energideklaration

Deklarationsdatum
Primärenergital
134 kWh/m² och år
Förbrukning
81 kWh/m² och år
Klass
E

Tomt

Tomt
1350 m²
Typ
Trädgårdstomt
Uteplats
Den som sätter värde på uteliv vid poolen sommartid kommer inte bli besviken. Välbyggd och välisolerad njurformad pool med rostfri stomme, carrera pool liner och två belysningar. Runt poolen finns ett trädäck på ca 170 m² i bankirai, ett mycket hållbart teakliknande ädelträ med en jämn struktur som ger en känsla av lyx. Träet är så hårt att man kan spola av det med högtryckstvätt och det behöver inte oljas. Det är mycket design med marint tema. Invid poolen finns ett uterum under tak i granit med skifferplattor. En stor bambubuske belyses effektfullt. Här är grunden lagd för en grill i formen av en fyr. Det finns en utedusch i ena hörnet av däcket. Utemöblerna ingår i köpet. Poolen värms via en egen luftvärmepump. Vid entrén finns ytterligare en altan på 50 m² med sittgrupp som ingår.

Övrig info

Trädgården är uppvuxen med häck mot granne och gata. Vid entrén finns en stor rönnsumak, som är belyst underifrån. Vid poolen växer en stor vacker magnolia. En paradisbuske och ett körsbärsträd bidrar till blomsterprakten. På gräsmattan runt villan finns plats för lek och stoj. Iordningställd plats för stor studsmatta.

Taxering

Typkod
220, Småhusenhet, bebyggd
Fastighetsbeteckning
Södertil 10:9
Taxeringsår
2021
Taxeringsvärde byggnad
2 641 000 kr
Taxeringsvärde mark
1 855 000 kr
Taxeringsvärde
4 496 000 kr

Vatten och avlopp

Kommunalt vatten året om. Kommunalt avlopp

Inskrivningar

Tomtindelning Stadsplan Ändring Av Dp

Ekonomi

El
21 624 kr
Vatten
3 520 kr
Skorsten
300 kr
Renhållning
2 475 kr
Försäkring
10 152 kr
Totalt
38 071 kr/år

Övrig info

Elkostnaden avser uppvärmning, hushållsel och pooluppvärmning. Elkostnaden är uträknad enligt schablon - 1 kr/kWh

Pantbrev/inteckningar
2 678 000 kr

Omgivning

Södertil är ett villområde som byggdes på 60- och 70-talet. Majoriteten av fastigheterna har stora tomter med uppvuxen vegetation. Området har genomgått ett generationsskifte och bebos nu jämnt fördelat av äldre och barnfamiljer. Nära till strövområden i Tilskogen med bär och svampplockning. I Södertil finns skola och förskola.

På Munkholmen och i Tilskogen finns badstränder för varma sommardagar.

Buss 570 tar dig till Märsta station och därifrån enkelt vidare till Arlanda, Uppsala eller Stockholm. Det finns även flygbussar som går kontinuerligt mellan Stockholm Arlanda Airport och Sigtuna stad, Märsta, Uppsala och Stockholm.

Intresseformulär

Om du är intresserad av denna annons, fyll i formuläret nedan så återkommer vi till dig.

Karta

Bilder

Fastighetskarta

Vår affärsidé går ut på att presentera genomarbetade helhetslösningar, alla skräddarsydda för just din unika bostadsförsäljning. Vi vill ge dig en fastighetsmäklare som inte bara säger att hen gör mer utan också levererar en förstklassig tjänst. Från start till mål, från värdering till tillträde. Välkomna till Öfverholms!